Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Faller på ett jäkla pussel"

Hon har sex EM-guld och 73 SM-guld – men i Mästarnas mästare fick Anna Lindberg-Steén nöja sig med ett silver

Annons
Anna Lindberg-Steén.

Förra simhopparen Anna Lindberg-Steén från Karlskoga dominerade stora delar av finalprogrammet, liksom hon gjort med hela serien.

Först tog Anna hem "hinderbaneidition" i överlägsen stil. Sedan utklassade hon Magdalena Forsberg och Bernt Johansson med flera minuters marginal i den jaktstart som bestod av löpning, prickkastning, 3D-pussel och stenstapling. Där slogs Bernt ut efter att Magdalena efter stort bekymmer till slut fick till rätt höjd på sitt stentorn.

Även i inledningen av finalen tog Anna ledningen, men i den näst sista stationen, ett lådpussel, tog det tvärstopp för Anna. Magdalena tog sig ikapp och förbi och smällde sedan in tre raka armborstpilar på måltavlor för att ta hem totalsegern.

– Jag tycker inte sådant är kul och jag är inte särskilt bra på det. Jag var jättebesviken efteråt, det hade gått så bra hela tiden och så faller man på ett jäkla pussel, säger Anna Lindberg-Steén till TT Spektra.

Magdalena blev den första kvinnan att vinna programmet efter att Per Elofsson, Armand Krajnc, Ingemar Stenmark och Jörgen Jönsson tagit hem de fyra första säsongerna. Anna blev en av endast tre kvinnor som slutat topp tre.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons