Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina formbeskedet:  "Borde inte vara så bra"

Säsongens andra tävling. Då tog Adam Axelsson en dubbelseger. Nu åker talangen hem efter fyra veckors träningsläger i Berlin – och laddar för den riktiga tävlingssäsongen.

Annons
Adam Axelsson.

På lördagen avslutade Adam Axelsson, den 17-årige skridskotalangen från Kumla som tävlar för Örebroklubben SK Winner, ett fyra veckor långt träningsläger i Berlin med tävlingen Überprufungswettkampf.

Och precis som i säsongspremiären helgen innan blev det seger. Först på 500 meter, på 38,86, och sedan också på 3 000 meter, med tiden 4.10,36.

– 38,86 är bara två tiondelar från mitt personliga rekord, och det är riktigt bra för att vara så här tidigt på säsongen. Efter ett så långt läger borde jag inte vara så här bra, så jag är riktigt nöjd. På 3 000 meter hittade jag aldrig flytet, jag var väldigt trött, men tiden är inte jättedålig ändå, säger han.

På söndagen flög Axelsson hem till Sverige för att fortsätta laddningen inför vinterns viktiga tävlingar: Juniorvärldscupdeltävlingarna i polska Zakopane, 14-15 december, österrikiska Innsbruck, 25-26 januari, och norska Bjugn, 1-2 mars. Och framförallt junior-VM som också avgörs i Bjugn, 7-9 mars.

– Men redan om två veckor ska jag till Trollhättan och köra Novemberlöpet, helgen därpå blir det en tysk cuptävling i Inzell och sedan rullar det på med tävlingar nästan varje helg. Det gäller att tävla sig i form också. Det är väldigt ovant i början av säsongen, men redan nu börjar jag hitta in i rutinerna, grejerna jag gjorde dåligt förra helgen var mycket bättre nu, säger Axelsson som haft en perfekt uppladdning inför säsongen med det långa lägret i Berlin.

– Jag har kört två pass om dagen, och det har varit jättebra. Sista veckorna har det flutit på riktigt bra, allt har suttit klockrent.

Mer läsning

Annons