Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finns plats för både Gerzic och Grahn?

Tobias Grahn in – Nordin Gerzic ut? Eller bägge stjärnorna intill varandra på mitten? ÖSK:s silly season vaknade till slut.

Annons

Så sent som i helgen bekräftade Mjällby att klubben aktivt söker efter Tobias Grahns ersättare. Mina kontakter kring ÖSK säger nu att Grahn är riktigt nära Örebro. ”Redan klar och en av de två mittfältare som kan presenteras inom kort”, påstår till och med några.

Kanske tar han Patrick Osiako med sig?

Tobias Grahn, länge stämplad som svensk fotbolls bad guy, vore en jättevärvning, som i sådana fall skapar många frågor. Den första och största är om det finns plats för både Grahn och Nordin Gerzic på mitten i ÖSK?

Nordin Gerzic har länge efterlyst en rejäl satsning, frågan är om en del i den satsningen skulle vara en ännu mer meriterad spelare på samma position som han själv. Dessutom en av Sveriges största rubrikmakare som alltid sätter avtryck.

Om inte med fötterna så med munnen.

Den tänkbara konkurrenssituationen gör plötsligt intresset för Gerzic i IFK Göteborg trovärdigt. Därmed inte sagt att Gerzic själv vill söka sig bort från ÖSK. Tror jag inte heller. Snarare så att IFK Göteborg insett att det inom kort kan finnas dubbla stjärnor på samma plats i ÖSK. Då finns det 8,5 miljoner anledningar att försöka locka med.

Det kan i sin tur vara en orsak till att presumtiva ÖSK-värvningar nu inväntar besked innan de tackar ja och kan presenteras. De vill veta hur laget kommer att se ut innan de skriver på.

Vilka är stjärnorna? Gerzic? Grahn? Bägge?

ÖSK visade tydligt i höstat att man ville göra Gerzic till lagets klara stjärna.

Gjorde satsningen trovärdig med en lokal profil som ledaren.

Barnens idol, sponsorernas favorit. Fem år till med Nordin.

Efter Michael Almebäcks, Alejandro Bedoyas och John Alvbåges flyttlass till större klubbar är Nordin ensam stjärna kvar i Örebro. Från laget som vann lilla silvret 2010.

Någonstans tror jag Nordin njuter av det.

Att veta att han tjänar bäst, normalt spelar bäst och får leda klubben han erövrat. Allt strålkastarljus är på honom.

Gerzic har ett högt mervärde bland supportrar och sponsorer. Som ger ÖSK goodwill som inte kan mätas i pengar. Som ger klubben en viktig identifikation.

Skulle ÖSK nu värva Tobias Grahn skulle strålkastaren automatiskt dra sig från Gerzic. Till den spelare som alltid kan konsten att sticka ut mest.

Det är knappast vad laget behöver just nu.

Få spelare i svensk fotboll är så omskrivna som Tobias Grahn. Och då har han bara spelat fyra landskamper. För några år sedan sa Grahns dåvarande tränare att ”det spelar ingen roll hur högt i tak man har i ett lag när man har en spelare som är uppe på taket och pissar ner på de andra”.

Jag tror att Grahn mognat sedan dess, men att han tar plats som två-tre i en grupp är jag fortfarande övertygad om.

Det gör det här ständiga surret om Grahn till ÖSK ännu mer märkligt. Om det är något ÖSK behöver i år är det att få spelarna och gruppen att dra åt samma håll. Förra säsongen bidrog splittringarna till det dåliga resultatet. Den här säsongen krävs det mer än någonsin att laget lyckas gå samman.

Mer läsning

Annons