Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föll inför storpublik

Första matchen på Behrn arena inför storpublik. 
Då pressade Black Knights regerande mästarna Carlstad Crusaiders i premiären av Superserien.
Men till slut blev det förlust med 25-29.

Annons

Över 1200 personer hade hittat till Behrn arena och till premiären av superserien.

De skulle snart få hjärtat i halsgropen.

Storsatsande Örebro Black Knights såg inte ut att komma någon vart. Carlstad Crusaders, de regerande svenska mästarna, tycktes däremot göra det mesta rätt. Bortalaget hade 0–14 strax in i den andra quarten.

– Det kan vara en del nerver som spelar in. Det är första matchen för säsongen och det finns många nya spelare i laget. Men ändå, det ska inte få gå till så, säger den nye amerikanska quarterbacken Chris Ware.

Nerver av stål

Men de darrande nerverna i Örebro förvandlades plötsligt till stål.

Nyförvärvet James Vercammen tacklade allt som gick att tackla.

Samtidigt såg Chris Ware ut att ha siktat in sig på sina lagkompisar. Hans passning på 30 yards fram till Gustav Andersson fixade touch down med lyckat poängförsök och reducering till 7–14.

Chris Ware löpte sedan igenom Crusadersförsvaret tre gånger på egen hand och fixade 13–14 och läge för kvittering. Men Black Knights missade sitt field goal och var fortfarande en pinne efter.

Bortdömd kvittering

Crusaders drog sedan iväg ytterligare till 21–13 direkt i den fjärde quarten.

Black Knights fixade en touch down och kvitterade genom efterföljande poängförsök - trodde man. Men domaren hade hittat en foul och kvitteringen dömdes bort.

– Det är små mariginaler som avgör den här matchen. Jag kan inte peka på något större än så, säger Black Knights-tränaren Peter Ericson.

Avstånd som krympt

Carlstad lyckades sedan avgöra matchen med mindre än en minut kvar.Black Knights fick en tröstreducering till 25–29 med endast en sekund kvar.

Trots förlusten - Black Knights tycks bättre rustade i år än någonsin. Föregående år förlorade laget semifinalen i SM mot just Carlstad med förkrossande 54–7. Ett avstånd som krympt betydligt.

– Vi är ett mycket bättre lag i år. Men vi måste bli det bra laget också. Vi måste växa in i de kläder vi har, säger Peter Ericson.

Mer läsning

Annons