Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundet: "Tar beslut före helgen"

Karlskoga Bats protest kommer behandlas före helgens avgörande SM-semifinaler.
Det bekräftar Svenska basebollförbundet nu i ett mejl till NA.

Annons

Det var i den andra SM-semifinalen i bäst av fem mellan Karlskoga Bats och Leksand, på Karlskoga IP i söndags, som Leksand medvetet valde att använda den okvalificerade spelaren Blake Eager – efter att enligt egen utsago fått okej att bryta mot tävlingsbestämmelserna från Svenska basebollförbundets ordförande Johnny Stormats.

Tidigt på måndagsmorgonen lämnade Bats in enprotest, som förbundets juridiska kommitté nu ska granska.

Efter fruktlösa försök under måndagen väljer kommitténs ordförande Lars Sundin nu att svara på NA:s frågor.

Sundin bekräftar att protesten kommer att behandlas före helgens avgörande SM-semifinaler i Leksand, och att det därmed kommer att avgöras om det som nu kommer att stå 1–1 i matcher eller, som Karlskoga vill, 2–0 i matcher inför de avslutande matcherna. Allt eftersom Bats förlorade matchen där Eager spelade.

– Leksand har förelagts att yttra sig senast onsdag klockan 21. Vi tar beslut på torsdag eller fredag förmiddag. Sanktionen om protesten går igenom är att Karlskoga vinner matchen med 9–0, säger Sundin.

Har ärenden av samma typ varit uppe tidigare och vilket blev då utfallet?– Jag känner till många protester angående otillåtna spelare, men inte när det gäller den här aktuella bestämmelsen.

Leksand påstår att de fått okej att spela Eager av förbundets ordförande Johnny Stormats – kan han ge sådana löften?– Ordföranden Johnny Stormats bör själv kommentera det han sagt.

Något Stormats avböjde att göra när NA på måndagen var i kontakt med honom, eftersom han inte ville föregripa den juridiska kommitténs arbete.

Mer läsning

Annons