Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forslund är ÖSK:s första förstärkning

Annons

Annandagsmötets resultat mellan ÖSK och Västerås var förväntat och mötet knappast klassiskt. Klasskillnaden är numera allt för stor mellan de två sportklubbarna och det kändes mest konstigt när VSK-klacken skanderar "Hata, hata, hata Örebro". VSK är helt enkelt för starkt och det är inte tufft att sparka på någon som ligger.

Klassiskt kanske det blir en annan dag?

Bäst den här annandagen var nyförvärvet Linus Forslund från Sandviken. 20-åringen är i Örebro på lån resten av säsongen och han vågade och bågade aldrig bakåt.

Därmed kan man säga grattis till ÖSK:s ledning och nye sportchefen Håkan Hultberg.

Som jag ser det är Forslund den första förstärkning som ledningen har säkrat den här elitserie-comebacken.

För det är så.

På isen ligger laget på nedflyttningsplats men ÖSK Bandy har hittills varit ett bottengäng utanför också.

Under sommaren strömnobbade de etablerade spelarna alla värvningsförsök.

Att påstå att spelarna krävde för mycket pengar kan vara sant men det är ändå en för enkel ursäkt.

Det måste gå att locka spelare till klassiska ÖSK Bandy och till universitetsstaden Örebro - om satsningen ser trovärdig ut.

När klubbledningen fick nobben gjordes en elegant u-sväng och man hävdade att det inte behövdes några nyförvärv. Truppen var ju tillräckligt stark ändå.

Snacka om efterhandskonstruktion.

De spelarna som till slut kom var i bästa fall komplementspelare.

Andreas Staaf har varit skadad men innan dess visade han inte mer än sin längd. Anders Wetterqvist är lika lång från Staaf men mittfältaren från Tillberga väljer utan undantag att vända hemåt varje gång han har bollen. Det är inte usla bandyspelare men de lyfter inte en nykomling.

Målvakten Mats-Olof "Pricken" Hallmans har visserligen varit klart godkänd och mot VSK på annandagen räddade han laget från tvåsiffrig förlust.

Men målvaktsposten var redan innan värvningen välbeställd med David Movitz och kvalhjälten Andreas "AG" Gustavsson - numera nedvarvad i Nora.

Under säsongen har klubben fyllt på med världsmästaren Jarno Väkiparta. Finländaren lockades till comeback efter att han hade lagt skridskorna på hyllan efter förra säsongen på grund av motivationsbrist. I går var han mer motiverad att fira jul med familjen hemma i Finland än att spela bandy med ÖSK. En familjekänsla som värmer hjärtat men om Väkiparta inte skakar av sig ringrosten och får fart på skridskorna snart känns värvningen just omotiverad.

Grunden och talangen finns ändå i ÖSK Bandy. Med ett nyförvärv i Forslunds klass på plats innan säsongen började, med en grundtränad Väkiparta och två-tre äkta förstärkningar till hade inte ÖSK Bandy varit i ett så här hotande läge i elitserien.

Värvningen av Linus Forslund visar att det är möjligt och kanske är det ett tecken på att ledningen är på väg att lyfta sig från bottenträsket i elitserien.

"Det görs inte så många mål på hörnor längre", deklarerade reportern på radiosporten samtidigt som NA-bilen rullade in i Örebro. Ingen hade talat om det för VSK som dundrade in fyra mål på 13 hörnförsök mot ÖSK.

Nio mål är det mesta ÖSK har släppt in någonsin mot VSK i en seriematch. Ändå kändes insatsen helt okej.

Mer läsning

Annons