Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adolfsberg ur trean

Kungsör slog Köping med 2-1 i division 3 västra Svealand. Det innebär att Adolfsberg trillar ur serien.
– Det är klart att det är en stor besvikelse, säger tränaren Jonas Pelgander.

Annons

Derbyt mellan Köping och Kungsör såg ut att sluta 1–1. Det resultatet skulle gett Adolfsberg en teoretisk chans att slippa undan en direkt nedflyttning till division 4. Laget hade då kunnat nå kvalplats.

Men med endast fyra minuter kvar av matchen nickade Simon Degerfeldt in segermålet för Kungsör.

En omgång av serien återstår. En omgång där Adolfsberg möter just Kungsör. Och hade i och med seger där kunnat gå om laget och knipa kvalplatsen. Men Adolfsberg med 18 poäng i serien kan nu som bäst komma näst sist.

– Det är klart jag är besviken, men det är inte nu vi åker ur. Vi har helt enkelt inte räckt till över en hel säsong, säger tränaren Jonas Pelgander som hoppas att Adolfsberg ska kunna göra något bra av degraderingen.

– Alla berörda parter måste titta sig i spegeln. Vad kan vi lära oss av det här? Vad kan vi göra annorlunda? Vad kan vi göra bättre?

Pelganders kontrakt löper ut efter säsongen, och han menar att det är för tidigt att diskutera framtiden.

– Jag måste få smälta det här först. Jag har hela tiden hoppats att vi ska kunna reda ut det här, men efter förlusten i går (mot Örebro Syrianska) så ... Det är klart att det är en stor besvikelse.

Han är kritisk till inställningen hos vissa spelare i truppen.

– Många spelare tycker och tror att de är på en annan nivå än vad de är. Och det säger jag inte för att ta bort mitt ansvar. Jag har säkert gjort flera misstag under säsongen. Jag har det yttersta ansvaret, säger Pelgander.

Mer läsning

Annons