Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anttonen om trenden: "Vi är trygga"

Fjärde segern på de fem senaste matcherna. Då hotar Degerfors i toppen.
– Vi är trygga i vårt spel, säger Patrik Anttonen.

Annons

Sedan förlusten med 1–0 hemma mot Hammarby har Degerfors gått missat blott två poäng. Fyra segrar och en oavgjord på dem fem senaste matcherna, alltså. En formkurva som gör att Degerfors nu endast är tre poäng ifrån en allsvensk kvalplats.

– Det är jättebra just nu. Vi var besvikna efter 1–1 borta mot Värnamo. Men med tanke på att vi var två man kort de sista 20 minutrarna så får man vara nöjd ändå. Vi har haft en riktigt bra formkurva och är trygga i vårt spel, säger Anttonen.

Mot Brage styrde Degerfors och ställde lite som de ville. Ändå lyckades Brage kvittera till 1–1 och reducera till 4–2.

– Man är lite besviken på att vi släpper in de målen. Men det var ändå komfortabelt till slut.

Anttonen förlorade en nickduell mot tunge Brageanfallaren Dragan Kapcevic som kunde nicka in reduceringen till 4–2. Men dessförinnan hade Anttonen själv gjort mål.

Marcus Astvald hade gjort 1-0 redan efter drygt en minut. Nämnde Kapcevic chockade därefter publiken på Stora Valla genom att i mitten på första halvlek kvittera. Det målet kom som en blixt från klar himmel.

Men bara minuter efter det målet gjorde Degerfors 2–1 – genom Patrik Anttonen. Hans första för säsongen.

– Nu när (Johan) Bertilsson var avstängd måste ju någon göra mål. Skämt åsido så var det riktigt skönt att få göra mål, säger han.

Och när Erik Nilsson blev fälld i straffområdet, strax efter 2–1, och Niklas Klingberg förvaltade straffen till 3–1 var fyra före detta ÖSK-spelare inblandade i Degerfors tre första mål.

– Det är kul att det är faktiskt går att vandra mellan klubbarna. En dag kanske det är Degerfors som är högre upp i seriesystemet och kan dra nytta av det. Det är sådant man inte vet, säger Anttonen.

Mer läsning

Annons