Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anttonen sänkte BP på Grimsta

Mittbacken tvåmålsskytt (!) för Degerfors som lyfter i tabellen.

Annons

Efter sämsta möjliga start av superettan, med två inledande förluster, har Degerfors spelat upp sig rejält. På tisdagskvällen var det ex-allsvenska Brommapojkarna som fick ge vika för tränare Patrik Werners manskap som i och med 2-0-segern på Grimsta IP nu har tagit tre segrar och spelat en oavgjord på de fyra senaste matcherna.

Än så länge är det främst Peter Samuelsson och Andreas Holmberg som stått för målfabrikationen med tre fullträffar var, men på mot BP var det en något mer ovan matchhjälte som trädde fram. Mittbacksveteranen Patrik Anttonen hade nämligen en sensationellt lyckad period mellan den 19:e och 22:a minuten i Bromma. Först nickade han in Marcus Astvalds hörna bakom en chanslös Davor Blazevic i mål. Och kort därpå höll han sig framme i straffområdet på nytt. Erik Jernberg tog sig runt på högerkanten och spelade från kortlinjen en välavvägd passning snett bakåt. Bollen rann igenom flera spelare innan Anttonen gick på direktskott. 35-åringen fick inte direkt någon drömträff men avslutet var tillräckligt bra för att ånyo ställa BP-målvakten.

Krisen i Brommapojkarna fortsätter med andra ord. Stockholmarna, som trillade ut allasvenskan förra året, har inlett superettan katastrofalt med en poäng på sex matcher. Trevligare då för Degerfors att läsa av tabellen då laget klättrar upp från sjunde till femte plats - fem poäng efter serieledande Jönköping Södra.

Klicka här för att få statistik från matchen (via fotbollsförbundet).

Mer läsning

Annons