Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets bästa match – och blytung förlust

Öfvre Adolfsberg svarade för årets bästa insats i epilogen av division 1. Men föll ändå supertungt med 3–4 mot Västerås BK 30.

Annons

Årets säsong har minst sagt varit tung för Öfvre Adolfsberg. Degraderingen till division 2 har varit klar sedan länge. Men laget har trots det stått upp bra, även fast laget sällan har fått utdelning i form av poäng. I säsongens sista match, hemma mot Västerås BK 30, tabelltrea i division 1 södra Svealand, upprepeade sig det mönstret – och det rejält.

– Dagens match var verkligen signifikativ för årets säsong. Det första deras tränare sa till oss efter matchen var "Fotboll är inte rättvist". Vi var klart mycket bättre, och vi gjorde vår bästa match för säsongen, suckar Öfvres tränare Björn Jogsten.

0–1 i på Brickebackens IP. Men inom loppet av två minuter i andra halvlek vände Öfvre. Marie Ståhlberg kvitterade i 56:e, och Malin Nilsson satte 2–1 i 58:e. Sedan var det dags för Västerås att vända tillbaka – på två minuter. 2–2 i 61:a och 2–3 i 63:e.

Anna Walfridsson kvitterade till 3–3, och slutet blev rejält rafflande.

– Anna Walfridsson hade ett skott vid ställningen 3–3 som gick stolpe-stolpe och sedan stannade på mållinjen. Marie Ståhlberg hade två stolpskott ... Vi hade hela andra halvlek, säger Jogsten.

I stället kunde Västerås sätta avgörande målet.

– I slutminuten kom de runt på kanten. Pass snett bakåt. De tog skott och vår målvakt halkade. Det blir mål. Sedan avspark och slutsignal, säger Jogsten.

– Men vi hade ändå kul i hela matchen. Nu får vi ladda om för spel i division 2, där vi i ärlighetens namn hör hemma. Det passar mer vår ambition. Vi hade tre spelare på bänken i dag (Eva Jonsborg, Emma Gabrielsson och Jenny Persson) som tillsammans var 110 år. Där snackar vi rutin, säger Jogsten.

Huruvida han och tränarkollegan Martin Nygren fortsätter nästa säsong är för tidigt för att säga. Men trots att säsongen har summeras med en seger, en poäng och 18 förluster summerar ändå Jogsten med flaggan i topp:

– Trots alla förluster har vi haft ett roligt år. Men vi har varit för dåliga på sista tredjedelen, både framåt och bakåt, säger han.

Mer läsning

Annons