Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Armbågar mig stenhårt i bröstet”

Gais sänkte Degerfors i matchens sista sekund. Och Hampus Zackrisson sänktes med ett slag i bröstet.

Annons

Över lag var det ingen överdrivet ful eller stökig match mellan Degerfors och Gais på Stora Valla. Men när Hampus Zackrisson och Shkelqim Krasniqi gick upp i en nickduell med drygt tio minuter kvar hettade det till på allvar.

– Vi går upp i en duell och han tycker att jag går in för hårt. Sen är bollen borta och han vänder sig om och armbågar mig stenhårt i bröstet. Domaren såg det aldrig utan går på fjärdedomarens reaktion, tror jag. Då får han sitt andra gula, säger en bedrövad Zackrisson efter 0–1-förlusten i hemmapremiären.

Efter incidenten uppstod kaos på planen med upprörda hemmaspelare. Shkelqim Krasniqi blev också följaktligen utvisad när han blev bestraffad med dagens andra varning, men Zackrisson var ändå irriterad efteråt och menar att Gais-spelaren kom lindrigt undan.

– Det ska vara rött kort direkt och avstängning i fem matcher, säger han.

– Jag hoppas att de kan kolla på det i efter hand. Klart som fan att man ska ta upp det. Annars vore det katastrof, säger mittbacken.

Trots en man mer på plan lyckades inte Degerfors utnyttja det numerära överläget. I stället avgjorde Gais i matchens sista sekunder. Malkolm Moënza slog en frispark på offensiv planhalva som målvakten August Strömberg tappade ur sitt grepp. Gais Bryan Johansson var påpassligt framme och dunkade in matchens enda mål i nättaket.

– Surt. För jävligt. Fan. Det här är det värsta som finns. Jag tycker att vi har de bästa chanserna innan. Det känns orättvist, säger Zackrisson som ändå tycker att lagets insats var klart bättre än den mot Utsikten för en vecka sedan då Degerfors föll med 4-1.

– På det stora hela är jag nöjd med matchbilden även om vi förlorade. Det får vi ta med oss.

– I dag speglar verkligen inte 1-0 till dem matchbilden. Inte alls. Men så är det. Ibland får man bita i det sura äpplet och komma igen.

Mer läsning

Annons