Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

August mot Polen och Turkiet

Dags för det nya U21-landslagets första tävlingsmatcher. Degerfors målvakt August Strömberg är självklart uttagen i EM-kvaltruppen av förbundskapten Håkan Ericson.

Annons
August Strömberg.

August Strömberg har varit en stor succé under sin debutsäsong i Degerfors sedan han anslöt från IFK Göteborg. Han har varit helt gjuten i Dif-målet och även fått chansen i U21-landslaget där han har gjort tre framträdanden.

Efter träningslandskamper är det nu dags för tävlingsmatcher för Håkan Ericsons manskap. Och August Strömberg är med.

Sverige återfinns i EM-kvalgrupp 7, tillsammans med Polen, Grekland, Turkiet och Malta. Polen har redan tjuvstartat och tagit två segrar mot Turkiet och Malta.

Nu är det Sveriges tur att spela dubbla kvalmatcher: 6 september hemma mot Polen på Swedbank stadion i Malmö, och 10 september borta mot Turkiet på Recep Tayyip Erdogan Stadium i Istanbul.

För Degerfors del påverkar det inget. Inför Degerfors bortamatch mot Jönköping den 15 augusti spelade U21-landslaget mot Norge i Varberg dagen innan. Men då spelade inte Strömberg, utan satt på bänken till förmån för AIK:s Patrik Carlgren som har varit given målvaktsduo tillsammans med Strömberg.

Noterbart är att Kalmar FF:s 17-årige succéspelare Melker Hallberg är uttagen i truppen.

Mer läsning

Annons