Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axén kan bli årets tränare

Örebroarna som nomineras till fotbollsgalan blir fler och fler. Nu kan Marie Hammarström ta priset för årets mål – och Alexander Axén kan ta priset som bästa tränare.

Annons

I dag kom nomineringarna till ytterligare två kategorier, som går av stapeln i Globen nästa måndag, den 7 november. Och det är lokalt i båda kategorierna.

Marie Hammarström, som redan är nominerad till årets mittfältare, har nu också chansen att få pris för årets mål för sin halvvolleytouch som betydde avgörande 2–1 i bronsmatchen i VM i somras.

Totalt är tio mål nominerade, och de fyra som går vidare till galans telefonomröstning utses under den närmaste veckan på fotbollskanalen.se. Bland de övriga nio som kan vinna priset finns två mål som gjorts mot Kif Örebro – av Malmös Frida Nordin och Umeås Ramona Bachman.

Dessutom kan örebroaren Alexander Axén, tränare i Gais och tidigare i Rynninge och ÖSK, ta hem priset som årets tränare. Han är nominerad till priset tillsammans med Andreas Alm, AIK, Conny Karlsson, Helsingborg eller Andreas Thomsson, Åtvidaberg.

Sedan tidigare är örebroaren Kristin Hammarström, Kopparbergs/Göteborg, nominerad till årets målvakt och Kif Örebros Sara Larsson och förre Degerfors IF-spelaren Olof Mellberg kan bli årets backar på dam- respektive herrsidan.

Mer läsning

Annons