Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axmon om attacken: "Jag blev chockad"

Låret är svullet. Annars är han okej. Fem timmar efter hundattacken talade domaren Gustav Axmon ut med NA.
– Jag blev chockad, säger han.

Annons
Gustav Axmon.

När NA sent på torsdagskvällen fick tag i Gustav Axmon hade han hunnit hem till villan i Marieberg och lugnat ned sig efter en omtumlande eftermiddag.

I slutet av första halvleken av träningsmatchen mellan Degerfors IF och Brage fick han uppleva sitt livs konstigaste sekunder som fotbollsdomare. En hund slet sig lös från sin ägare, en åskådare, och stormade fram och bet Gustav i baksidan av ena låret.

– Det var ett anfall mot Degerforsmålet, Brage fick hörna och jag sprang ned och gav tecken för hörna. Då högg det till i låret, berättar Axmon.

Han tog omedelbart beslut om att bryta matchen, att fortsätta efter bettet var inget alternativ.

– Jag blev chockad, det är inte direkt något man förväntar sig på en fotbollsplan. Jag kände direkt att jag var tvungen att bryta, jag ville att läkare skulle titta på bettet, säger Axmon.

Vad sa läkarna?– De såg tydligt märkena efter bettet och diskuterade lite fram och tillbaka om jag skulle ta stelkrampsspruta eller ej. Beslutet blev att jag åker hem och sover i natt. Blir det värre får jag återkomma i morgon. Just nu är låret rejält svullet.

Vad hände med hunden?– Det har jag ingen aning om. Jag hade, av förklarliga skäl, fokus på annat.

Hur ser du på situationen?– Det var sjukt, helt sjukt. Jag vet inte vad mer man ska säga.

Axmon säger, precis som NA rapporterat tidigare under kvällen, att han och huvuddomaren Dragan Banjac kommer att skriva en rapport om händelsen. Däremot vill han inte att det tolkas som en "anmälan".

– Jag kommer att skriva ned det som hände. Hur förbundet går vidare med det vet jag inte, säger Axmon.

Mer läsning

Annons