Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ayaz tog farväl av Degerfors

Nyblivet Turkietproffs. På tisdagen tog Ferhad Ayaz avsked av Degerfors IF med ett sista träningspass.

Annons
Ferhad Ayaz.

Ferhad Ayaz, 20, skrev på för turkiska högstaligeslaget Gaziantepspor för ett par veckor sedan, men eftersom lagets nästa match inte spelas förrän den 24 januari har Ayaz de senaste dagarna varit hemma i Kristinehamn de senaste dagarna.

Både måndag och tisdag passade han på att träna med Degerfors IF, två avslutande pass där han också passade på att säga "hej då" till de gamla lagkompisarna. På måndagen körde han stenhård fys och löpning med Difs fystränare Tobias Thunberg vid sidan av Difs ordinarie träning.

– Jag har fått ett program av klubben som jag måste följa, berättar Ayaz.

– Det var kul att vara tillbaka här igen, träffa alla killarna i laget. Jag har varit nere i Turkiet tre–fyra veckor och åker tillbaka den 7 januari. Livet där nere har varit bra, de har fixat en lägenhet och det är bara bilen som fattas. Jag har fått låna sportchefens bil hittills.

Yttermittfältaren Ayaz, som är fostrad i Karlslund, blev såld från Degerfors till Gaziantepspor för en av de största övergångssummorna i Difs historia, och kan göra debut för sin nya klubb hemma mot Balikesirspor den 24 januari.

– Jag tänker inte så mycket på den matchen. Om jag ska vara ärlig tänker jag inte så mycket över huvud taget. Jag bara kör på, säger Ayaz.

– Den här första halva säsongen handlar mest om att komma in i tempot och göra så bra ifrån sig som möjligt. Till nästa säsong vill jag försöka ta en startplats. De andra som spelar på min position har börjat göra poäng, och det har gått riktigt bra för dem. Så det är en hård konkurrenssituation.

Vad har tränaren (Okan Buruk) sagt till dig?

– Vi snackade efter första träningen, och han kom fram till mig och sa att jag har kvaliteter som de andra i laget inte har. Det var positivt att få höra. Han vet att jag har en snabbhet som de andra inte har och att det kommer att behövas i framtiden.

Gaziantepspor ligger just nu tia i den turkiska ligan och har häng på en Europa league-plats.

Mer läsning

Annons