Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både Forward och Kumla vidare

Forward slog IFK Kumla med 4–1 i sista omgången av kvalet till svenska cupen i grupp 3. Vilket innebär att båda lagen går vidare till kvalfinal.

Annons
Linus Lamu.

Efter att både Forward och IFK Kumla enkelt avfärdat Marieberg, det tredje laget i grupp 3, med 6–0 respektive 5–1 var det seriefinal på Kumla IP på onsdagskvällen.

Forward tog en komfortabel seger med 4–1, efter att Linus Lamu (nionde) och Martin Alp (18:e) visat vägen fram till en tidig 2–0-ledning. David Rohlén reducerade i 41:a, när Kumla hade sin bästa period i matchen.

– Forward var bättre över 90 minuter plus tillägg, men i slutet på första hade vi en bra period. I andra fick vi ett lite för långt lag, och de satte också 3–1 tidigt, säger Kumlas tränare Thomas Bengtson.

Amar Bukva gjorde 3–1 i 46:e och Amar Bukva gjorde 4–1 i 73:e.

– Andra är vi inte så nöjda med. Men vi luftade 18 spelare och hade tre 15-åringar på planen. Vi måste tänka på Kumlas framtid, säger Bengtson.

Kuriosa: Gemensamt för samtliga tre Forwards målskyttar? Samtliga går på John Bauer – där de har Thomas Bengtson som lärare.

Kvarsittning att vänta?

– Haha, någon ordning måste det vara, skrattar Bengtson.

Resultatet innebär att både Forward och Kumla går vidare. Forward som en av tre gruppettor, Kumla som den bästa tvåan i jakten på de två platserna som Örebro län har i svenska cupen. Forward möter Nora/Pershyttan i den ena kvalfinalen, och i den andra möts Rynninge och Kumla. Datum, spelplatser eller hemma-/bortalag inte bestämt än.

Mer läsning

Annons