Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara Karlslund kvar i Gothia

Kif Örebro satsade på seger. Men åkte ut redan i kvartsfinalen. Nu är Karlslunds P18-lag ensamt länslag kvar i Gothia cup.

Annons
Karlslunds officiella twitter under den spännande avslutningen på 16-delsfinalen.

De första A-slutspelsomgångarna rensade rejält bland de lokala lagen i Gothia cup.

Och inför fredagen finns ett enda länslag kvar i världens största fotbollsturnering: Karlslunds P18-lag.

Det efter dubbla segrar på torsdagen, 2–1 mot norska SK Djerv på förmiddagen och 3–2 mot brittiska Elite Football FC på eftermiddagen.

Det senare efter en dramatisk match där Adam Molin (16-årige talangen som gjort tre mål för Kif i division 2 i år) kvitterade till både 1–1 och 2–2 och Christian Gustavsson sedan nickade in segermålet på ett inlägg från Nabil Osman.

Ska Karlslund gå hela vägen till final väntar en svettig fredag. Åttondelsfinal mot engelska Bradfield College 9.15, eventuell kvartsfinal 15.30 mot Gais eller Stenungssund och semifinal 20.30. Finalen i P18-klassen spelas 17.40 på lördagen.

Kif Örebros F19-lag,

  med en handfull A-lagsspelare, mosade allt motstånd i gruppspelet satsade på att ta hem hela turneringen men var illa ute redan i åttondelen mot Plymouth Argyle. Gick vidare därifrån efter straffdrama, men åkte senare på torsdagen ut i kvartsfinalen mot Hovås-Billdal IF/Billdals BK. Kif hamnade i underläge innan A-lagsspelaren Adelisa Grabus kvitterade. Men Billdal tog ledningen igen och vann med 2–1.

– De hade långa och välväxta forwards som vår backlinje hade svårt att bemästra, men sen gjorde vi för många individuella misstag som gjorde att vi tyvärr förlorade matchen, säger coachen Omid Sulefani till klubbens facebooksida.

Även Rynninges P16-lag gick som tåget i gruppen, och slog IFK Uppsala i 32-delsfinalen men fick på torsdagseftermiddagen respass efter straffläggning mot Rödeby.

Ekers F15-lag fick spela tre matcher på torsdagen. Besegrade Billesholm med 1–0 och Osby efter straffar, men föll sedan med 0–1 i åttondelen mot Onsala.

Karlslunds P16-lag åkte ut i 32-delsfinal mot portugisiska Lobatos Foot.

Mer läsning

Annons