Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Berra" nära polskt bottenlag

De var lagkamrater i Degerfors 2008. Nu kan Johan Bertilsson och Pär Ericsson återförenas – i ett polskt bottenlag, avslöjar fotbollskanalen.se.

Annons
Johan Bertilsson.

Johan Bertilssons tid i Kalmar FF har inte blivit någon succé. Bertilsson, som lämnade Degerfors för Kalmar sommaren 2010, blev i år utlånad tillbaka till Dif. Det blev – en supersuccé, både för "Berra" och för Degerfors. Bertilsson gjorde 16 mål och fyra framspelningar på 28 matcher för Dif som länge var med i kampen om (minst) en kvalplats till superettan.

25-årige Bertilsson har ett halvår kvar på kontraktet med Kalmar, men lär inte bli kvar där – trots att Nanne Bergstrand, som Bertilsson inte hade mycket till övers för , har lämnat posten som tränare för att ta över Hammarby i superettan.

Den 27 november skrev NA om Kristianstadsbladets rapporter om att Bertilsson var nära allsvenska Mjällby .

Men i dag, måndag, avslöjar fotbollskanalen.se att Bertilsson är på väg utomlands. Nämligen till Polen, och bottenlaget Zaglebie Lubin. Sajten publicerar en bild där Bertilsson syns på lagets läktare i samband med hemmamatchen mot Ruch Chorzow på söndagen. Bertilsson är där tillsammans med agenten Nima Modyr – och anfallaren Pär Ericsson, som spelade med Bertilsson Degerfors 2008. Dejesonen "Pärlan" har varit utlånad från IFK Göteborg, dit han blev värvad efter en succésäsong med Gais 2009, till Mjällby de senaste 2,5 säsongerna men är nu klubblös.

Den 19 november avslöjade NA att Pär Ericsson i somras nobbade en övergång till ÖSK .

Nu kan alltså Bertilsson och Ericsson återförenas i Zaglebie Lubin.

– Intresset är konkret och klubben vill verkligen ha båda spelarna. Det är intressant och nu är vi här och bekantar oss med klubben. Vi får se om allt löser sig i dag, säger agenten Nima Modyr till fotbollskanalen.se.

Zaglebie Lubin har spelat in 17 poäng på 21 matcher och ligger tredje sist i polska ligan.

Mer läsning

Annons