Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertilsson slipper längre straff

Degerfors-stjärnan Johan Bertilsson får ingen ytterligare avstängning för utvisningen mot Värnamo. Därmed är han tillgänglig på måndag mot Landskrona.

Annons

Det var i bortamatchen mot Värnamo den 24 juli som Degerfors drabbades av två utvisningar. Trots det klarade Dif 1–1, men det var rejält upprört i det rödvita lägret efteråt. Först blev Daniel Sundgren målchansutvisad när han orsakade straffen som innebar Värnamos kvittering – och strax därefter fick Johan Bertilsson rött kort direkt för en förseelse på mittplan.

Både Sundgren och Bertilsson blev därmed automatiskt avstängda mot Brage i söndags, en match som Degerfors vann med 4–2. Målchansutvisning som Sundgren drog på sig innebär dock bara avstängning i en match, då det är att betrakta som en lindrig utvisning. Men Bertilsson, som fick rött kort direkt, drog på sig en grov utvisning, och då blir det automatiskt en domarrapport till disciplinnämnden. Praxis brukar vara avstängning i ytterligare en match. 

– Jag vet inte om man kan kontrollera det i efterhand på dvd eller video eller någonting, men risken är väl att Bertilsson får två matcher, sa Patrik Werner till NA efter Värnamo-matchen.

Men Bertilsson klarar sig från ytterligare straff, och är tillgänglig i hemmamatchen mot Landskrona på måndag.

"Ingen ytterligare avstängning för Bertilsson som därmed är tillgänglig inför måndagens match!" skriver Werner på Twitter .

Viktigt besked för Degerfors – Bertilsson har ju svarat för nio mål så här långt i superettan.

Mer läsning

Annons