Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertilssons show gav tre Dif-poäng

Degerfors skrällde och vann borta mot serietvåan Falkenberg. Tacka Johan Bertilsson för det. Kalmarlånet stod för tre mål och en assist.

Annons

Johan Bertilsson lämnade Degerfors för Kalmar för tre år sedan. Men tiden i den allsvenska klubben blev aldrig som han tänkt sig och inför årets säsong återvände han till Dif på lån. En utlåning som uppenbarligen gjort honom gott. Inför matchen hade han gjort fyra mål, bäst i Degerfors. Efter matchen mot Falkenberg är han uppe i sju fullträffar, delad tvåa i hela superettan.

För det var Johan Bertilsson som var mannen för dagen på Falkenbergs IP. Visserligen gjorde Dan Keat 1-0 för hemmalaget redan i den 13:e spelminuten, men Bertilsson kvitterade direkt efter paus, på en volley i straffområdet, fint framspeald av Ferhad Ayaz.

2-1 satte han med god hjälp från Falkenbergs målvakt Otto Martler som tappade in Bertilssons lösa skott.

Kalmarlånet skulle sedan stå för förarbetet när Alexander ”Nutt” Andersson gjorde 3-1. Och vilket förarbete sedan. Några fina finter på vänsterkanten avslutades med en höger yttersida från krotlinjen. ”Nutt” i sin tur hoppklackade in bollen i mål.

Falkenberg och Carl-Oscar Andersson stack upp med en reducering med tio minuter kvar att göra. Johan Bertilssons reaktion på det? Han väggade med Amadaiya Rennie och tvåfotsdribblade bort Otto Martler innan han retfullt enkelt rullade in 4-2. Det blev också slutresultatet i matchen.

Degerfors är segern till trots kvar på åttonde plats i tabellen, men bara en poäng efter Ljungskile och Hammarby ovanför med en match mindre spelad. Samtidigt riktar nog ÖSK ett litet tack till rivalen Degerfors. Detta då tabelltvåan Falkenberg i och med förlusten tappar mark och är fortsatt fyra poäng efter ÖSK.

Degerfors spelar igen redan på fredag. Då hemma på Stora Valla mot Assyriska.

Så var matchen: Klicka här för att läsa fotbollförbundets direktrapportering från matchen!

Mer läsning

Annons