Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beviset: Här är Forward bäst

Örebroklubben BK Forward nämns ofta som en av Sveriges största plantskolor i fotboll. Här är kvittot: 110 000 kronor för att han använt flest unga spelare i division 1. 

Annons
BK Forwards Linus Lamu.

BK Forward kan räkna in 110 000 kronor från Svenska Spels Ungdomsbonus i klubbkassan. Örebroklubben har varit oslagbar i en målmedveten och tydlig satsning på sina unga spelare.

Niklas Gustafson, ansvarig för rekryteringar och A-truppen har varit i klubben många år. Han berättar att BK Forward inte har råd att värva etablerade stjärnor utan måste förlita sig på egen talangverksamhet:

- Vi har alltid tänkt att det är ungdomarna vi lever av, vi måste producera egna talanger vilket jag tycker vi gjort bra genom åren.

Kvitto syns i Svenska Spels Ungdomsbonus, klubben har vunnit samtliga fyra bonusgrundande omgångar. Varje vunnen omgång har belönats med 15 000 kronor, lägg till detta 50 000 kronor i bonuspremie, som fördelas efter omgång fyra, och summan blir 110 000 kronor.

- Vi är väldigt stolta över att ta emot de här pengarna. Det är en bra morot av Svenska Spel att kämpa för, säger Gustafson.

Vad betyder pengarna för er?- Jättemycket. Ungdomsverksamheten genererar ju inga intäkter, men vi har planhyror att betala, ledare som ska avlönas, resor till bortamatcher och en hel del annat.

Sebastian Ring, Linus Lamu, Amar Bukva, Axel Wetteus, alla födda 1995 och uttagna i matchen ”Morgondagens Stjärnor i Göteborg 16 november har varit de mest spelade unga spelarna i BK Forward.

Ring har spelat in fyrtiotre poäng, Lamu fyrtiotvå, Bukva trettiofyra och Wetteus tjugosju.

- Det är väldigt bra killar, unga men ändå i stort sett etablerade och ordinarie i division I-laget. Spelarna i vårt U-lag känner att de har chans att nå A-laget, vi har tålamod och ser långsiktigt på de här killarnas utveckling, säger Gustafson.

Forward toppar den totala listan överlägset. Sedan följde i tur och ordning Västerås SK, Sylvia, Umeå och Brage på topp fem-placeringarna.

Mer läsning

Annons