Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkman: "Riktigt skönt att slå dem"

Vinst för Forward i sexpoängsmatchen mot Brage. Det gladde alla.Inte minst nyförvärvet Daniel Björkman – som hämtats ifrån klassikerklubben.– Riktigt skönt att få slå dem, säger han.

Annons

Forward var trea i division 1 norra-tabellen med elva poäng efter sex omgångar. Brage var femma med tio pinnar på sitt konto. Under lördagen drabbade de båda samman i ett tidigt toppmöte, och det var Forward som drog det längsta strået. För en person i det gulsvarta laget betydde segern extra mycket.

– Det var första gången som jag mötte Brages A-lag. Kul att få träffa alla igen. Men framför allt var det riktigt skönt att få slå dem, säger vänsterbacken Daniel Björkman.

Björkman flyttade till Örebro ifrån Borlänge inför säsongen, och karriären har inte varit konstant spikrak för 22-åringen.

– För fyra år sedan fick jag en hjärnskakning och var borta ett tag. Sedan, under 2012, kunde jag spela trots en viss smärta, men 2013 gick det inte alls utan symptomen tog över helt. Då fungerade ingenting, och jag blev sjukskriven hela året. I slutet av förra säsongen kom jag tillbaka, kunde börja träna och fick göra ett par inhopp. Nu är det lugnt, berättar dalmasen, som spelar i ett specialdesignat huvudskydd.

Forward dominerade under stora delar av matchen. Kristoffer Näfvers snygga 1–0-mål i upptakten borde ha följts upp av flera under den första halvlek, och Björkman själv var nära att lyckas med ett snyggt nummer i den 21:a minuten.

– Det var en ren felträff från kanten. Bara tänkt som ett inlägg faktiskt, säger Björkman, om avslutet som tidigare ÖSK-målvakten Peter Rosendal kunde stoppa efter stora bekymmer.

Brage chocköppnade den andra halvleken. 1–1 genom Anton Lundin efter inte ens en minut. Sedan tog Forward över igen. Erik Björndahl nickade in Näfvers hörna kort därefter, och sedan utnyttjade Amar Bukva ett stort misstag av Rosendal, som tappade bollen i samband med ett vågat dribblingsförsök som siste gubbe, och satte punkt för tillställningen. 3–1 till Forward. Saken var klar.

– En stabil insats. Vi visste väl ungefär hur de ville spela, och vi släppte in vårt första mål efter att ha hållit nollan i två raka matcher.

14 poäng och en andraplats, i och med att Umeå förlorade mot Dalkurd. Forward är i högsta grad med i kampen om uppflyttning.

– Nu har vi några tuffa matcher (mot just Umeå och Dalkurd), och det hade varit bra om vi kunde få med oss några poäng ifrån dem också, säger Daniel Björkman, som är nöjd med livet i sin nya hemstad:

– Jag trivs bra med allt och alla runt omkring klubben. Flyttade hit tillsammans med flickvännen, och jag gillar verkligen staden.

Läs mer om Forwards sköna seger i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.

Mer läsning

Annons