Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomben: Thelin i A-landslaget

Isaac Kiese Thelin är uttagen i Erik Hamréns landslagstrupp. 

Annons

Det verkar inte finnas någon som helst hejd på framgångarna för Isaac Kiese Thelin. Sedan han lämnade frysboxen i Norrköping har han hunnit med att ta Malmö till SM-guld och Champions league samt det svenska U21-landslaget till EM. 

Under måndagen skrevs nästa kapitel i framgångssagan då han togs ut av förbundskapten Erik Hamrén till EM-kvalet mot Montenegro den 15 november och träningslandkampen mot Frankrike den 18 noveber.

Den 22-årige Karlslundsprodukten har ingen som helst erfarenhet av A-landslaget sedan tidigare. Han har gjort fem mål och en assist på 14 matcher för Malmö i allsvenskan sedan flytten från Norrköping i somras. 

Med i den svenska truppen finns också John Guidetti som börjar varva upp ordentligt sedan flytten till Celtic på transferfönstrets sista dag tidigare i höstas. Kumlasonen Pierre Bengtsson och örebroaren Jimmy Durmaz får som väntat förnyat förtroende. Däremot saknas skadade Degerforssonen Ola Toivonen. 

Sverige är tvåa i gruppen, på samma poäng men med sämre målskillnad än Ryssland. Montenegro är trea, en poäng bakom Sverige. Österrike toppar med sju poäng efter de tre inledande omgångarna. 

Läs mycket mer om landslagstruppen och Kiese Thelin i tisdagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning via länken nedan.

Mer läsning

Annons