Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosna bytte taktik - och vann

FK Bosna bytte taktik inför det viktiga streckderbyt mot Adolfsberg.
Långbollar och kampfotboll.
– Det tar emot. Men det är tydligen så man ska spela för att ta poäng här i trean, säger Bosnas tränare Dzevdet ”Dedde” Redzic.
– Man måste se tjusningen i kampen, att det får en brittisk touche, kontrar Adolfsbergs tränare Stig Pettersson.

Annons

Varken Bosna eller Adolfsberg bjöd på någon holländsk totalfotboll i lördagens division 3-derby. Det var Bosna som tog ledningen i den första halvleken efter mål av Magrin Frljuckic. Men strax innan domaren blåste av de första 45 minuterna kvitterade Adolfsberg genom David Åwall.

Tio minuter in på den andra halvleken kunde Andreas Mohlin ge Adolfsberg ledningen. Men Bosna gav inte upp. I den 80:e minuten valde domaren att blåsa straff till Bosna. Inget misstag från Sead Arnautovic sida och det var kvitterat. Och bara fem minuter senare fick Nicholas Kakonge till ett skott utanför straffområdet. Ett inte helt otagbart skott. Men unge Daniel Sörbye i Adolfsbergs-målet tappade bollen och Bosna hade vänt på matchen.

Därmed kunde division 3-nykomlingen passera Adolfsberg i tabellen och peta ner dem under nedflyttningsstrecket.

– Det var otroligt tungt. Vi ledde med 2–1 när det var tio minuter kvar och så tappade vi det. Extra tungt med tanke på att det snart känns som serien kan dela sig, säger Adolfsbergs tränare Stig Pettersson efter matchen.

FK Bosnas tränare Dzevdet ”Dedde” Redzic var nöjd med tre poäng efter matchen, men riktade samtidigt kritik mot sättet som matchen genomfördes på.

– Det var väldigt mycket långbollar och kamp. Ingen vidare fotboll. Det tar emot. Men det är tydligen så man ska spela för att ta poäng här i trean, säger han.

– Det finns några lag som försöker spela fotboll, bland annat vi, Syrianska och Karlstad.

Adolfsbergs-tränaren Stig Pettersson har förståelse för ”Deddes” kritik, men betonar samtidigt att det handlar om division 3 - och inte alltid optimala förutsättningar. 

– Det har inte varit några vidare planer under våren och det är fortfarande en del problem med dem. Och då blir det en viss struktur på spelet.

– Såklart att de flesta lagen skulle vilja spela brasilianskt och avsluta snyggt i krysset varje gång, men man måste vara realistisk. Det finns andra moment i fotbollen som är viktiga. Man måste se tjusningen i kampen, att det får en brittisk touche, säger han.

Mål, Adolfsberg: David Åwall, Andreas Mohlin.

Mål, FK Bosna: Magrin Frljuckic, Sead Arnautovic (straff), Nicholas Kakonge.

Mer läsning

Annons