Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröt måltorkan efter 252 minuter – fick oavgjort

252 minuter utan ett enda mål. Men sedan slog blixten ned två gånger på samma ställe – och Dif gick från 2–0-underläge till 2–2 på fem minuter borta mot Assyriska.

Annons

Det var Peter Samuelsson, som i sin första match från start som anfallare, till slut bröt Degerfors IF:s långa måltorka.

Bara 18 minuter från tredje raka matchen utan mål i inledningen av årets superetta nickade Samuelsson in lagets första mål i säsongens seriespel.

I det läget såg det ändå inte ut att räcka till poäng – Dif låg under med 2–0 efter Assyriskamål av Hezha Agai sex minuter in i första halvlek och av Fredrik Holster nio minuter in i den andra.

Men bara fem minuter efter Samuelssons mål dundrade lagkaptenen Tobias Solberg in kvitteringen – och räddade Difs andra poäng i årets superetta.

Hur rättvis poängen var kan diskuteras – Assyriska pressade Dif hårt fram till Samuelssons mål, och hade i det läget 12–3 i avslutsstatistiken och 5–1 i skott på mål.

Niklas Klingberg, som skulle ha startat matchen på Difs centrala mittfält, tvingades kasta in handduken på söndagsmorgonen på grund av sjukdom. Jesper Karlsson ersatte.

Med Samuelsson tillbaka på topp mönstrade Dif Andreas Holmberg bredvid Patrik Anttonen i mittlåset.

Så var matchen Läs ikapp förbundets direktrapport genom att klicka här!

Mer läsning

Annons