Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlkvist i landslaget – kan lämna Tyresö

Adolfsbergsfostrade Lisa Dahlkvist är återigen uttagen i landslaget. Nu avslöjar hon att hon funderar på att lämna Tyresö – för att behålla den platsen.

Annons

På tisdagen tog förbundskapten Pia Sundhage ut truppen till VM-kvalmatcherna mot Skottland i Motherwell den 14 juni och mot Färöarna i Torshavn fem dagar senare.

Enda länsinslaget var återigen Tyresös Adolfsbergsfostrade mittfältare Lisa Dahlkvist.

För Aftonbladet avslöjar Dahlkvist att hon nu överväger att lämna den skuldtyngda Champions league-finalisten just för att säkra sin framtida plats i landslaget.

– Jag måste se hur Tyresö gör i sin organisation. Om de flyttar upp från flicklaget får man se över sin egen miljö. Jag måste ändå ligga på en ganska hög nivå varje träning för att få spela kvar i landslaget, säger Dahlkvist till Aftonbladet.

På grund av konkurshot som vilar över Tyresö har nu i princip alla stjärnor utom Dahlkvist lämnat klubben. Dahlkvist har kontrakt säsongen ut, men eftersom klubben inte betalat lön sedan i januari – och den statliga lönegarantin inte gav några utbetalningar under april och maj – har klubben enligt spelarförbundets generalsekreterare Magnus Erlingmark, som uttalar sig i Aftonbladet, rätt att bryta sina avtal på grund av kontraktsbrott. Därmed kan Dahlkvist lämna klubben när som helst.

Till Aftonbladet säger hon, om situationen utan lön:

– Det är klart att det inte är kul eller optimalt. Vi har lägenheter och hus och mat att köpa, så det är ganska viktigt att få sina pengar. Får man inte det blir det jobbigt för vem som helst.

Kif Örebros Elin Magnusson, som kom in som ersättare till skadade Jessica Samuelsson, finns inte med i truppen till Skottland och Färöarna, trots att Samuelsson fortfarande är frånvarande.

Hela truppen går att se på Svenska fotbollförbundets hemsida.

Mer läsning

Annons