Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlkvist skadad inför VM

Kanske, kanske är Kif Örebros Marie Hammarström på väg att spela till sig en VM-plats ändå.
Värre är det för Lisa Dahlkvist som är den senaste örebroaren att skada sig inför VM-slutspelet om sex veckor.

Annons

Landskampen i Thame var den första av två på tre dagar länderna emellan. Tisdagens match fungerar som genrep inför VM för Sverige, som den 28:e maj tar ut den definitiva VM-truppen till sommarens slutspel. Och kanske kanske är Kif Örebros mittfältsstjärna Marie Hammarström på väg att spela till sig en plats. Marie ersatte Sara Thunebro efter 62 minuter. Med bara två minuter kvar av matchen spelade hon in bakom Englands högerback Sunia Susi. Där kom Sofia Jakobsson rusande och kunde rulla in 1-0, matchens enda mål.

Dahlkvist knäskadadI Sveriges mål höll Maries tvillingsyster Kristin Hammarström, Göteborg, nollan. Och hyllades av förbundskaptenen Thomas Dennerby efter matchen.

– Förutom att vi vinner är jag glad att vi håller nollan. Vi har släppt in några lättvindiga mål tidigare i år, men det är skönt att se att vi har rättat till det, säger Thomas Dennerby till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Örebroaren Lisa Dahlkvist, Göteborg, spelade första halvlek och ersattes därefter av Elin Ekblom Bak. Orsaken till att Dahlkvist tvingades kliva av var en knäskada. Uttänjt ledband, enligt Radiosporten.

Mer läsning

Annons