Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför saknar Dif skyttekungen i kväll

Han fanns med i den preliminära truppen. Men Degerfors IF:s skyttekung och stora stjärna Johan Bertilsson missar kvällens viktiga bortamatch mot Östersund.

Annons

Att Johan Bertilsson saknas i Degerfors IF:s trupp till kvällens match beror på att han inom kort ska bli pappa och inte vill riskera att missa förlossningen. Därför har Bertilsson valt att stå över den långa bortaresan till Östersund.

"Han ville vara hemma utifall att. Helt förståeligt", skriver Dif-tränaren Jonas Lindskog i ett sms till NA.

Bertilsson är inlånad till Dif från Kalmar och har dominerat bruksklubbens målskytte under årets säsong. På 22 matcher har Bertilsson hittat nätet 13 gånger, varav två mot Ängelholm senast, från sin position på det offensiva mittfältet, endera centralt eller ute till vänster.

I kvällens svåra bortamatch ersätts Bertilsson av talangen Ferhad Ayaz, som tar plats centralt på offensiva mittfältet mellan Amadaiya Rennie och Marcus Astvald.

Dif saknar sedan tidigare långtidsskadade Niklas Klingberg, som opereras i morgon, samt Andreas Haglund, Alexander Hjärpe och Pontus Jakobsson.

Jämfört med startelvan mot Ängelholm tar Ayaz och Patrik Anttonen plats, Bertilsson och Jakobsson utgår. I och med att Bertilsson utgår ur truppen kommer Dif till matchen med endast sex avbytare.

Matchen börjar 19.00.

Mer läsning

Annons