Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"De körde över oss"

Fyra raka segrar. Men i seriefinalen tog det tvärstopp för Örebro Syrianska. Borta mot Nordvärmland föll Håkan Juhlins grabbar med 0–5.

Annons

Efter två poängtapp i serieinledningen har Örebro Syrianska gått fram som en ångvält i division 3.

Men i Sysslebäck tog det tvärstopp. Nordvärmland gjorde 1–0 redan i åttonde minuten, 2–0 före paus och 3–0 en bit in i andra. Då föll Syrianska ihop och släppte in ytterligare två mål.

– Första målet kom efter ett tydligt regelbrott, deras forward tog med sig bollen med armen. Vid andra var det jättetaffligt agerande i försvarsspelet av oss. I halvtid pratade vi om att visa bättre fighteranda, bättre attityd, men det blev ingen skillnad, säger Håkan Juhlin.

– Vi fick ändå vår chans. Basel Gorgis spelade in bollen till Fedja Jelecak som hade öppet läge men inte fick träff. Hade vi fått 2–1 där hade vi haft chans. I anfallet efter gjorde de 3–0. Där sprack ballongen. Det var inget att snacka om, de körde över oss.

Matchen, som var en uppskjuten premiär, gör att alla lag i division 3-tabellen nu spelat åtta matcher. Nordvärmland toppar på 22 poäng, Syrianska och Ölme skuggar på 16.

– Det kan låta kaxigt efter en 0–5-förlust, men vi har nog en högre högstanivå än Nordvärmland. När vi spelar på vår högsta nivå är det inget lag i serien som är i närheten av sig. Däremot har Nordvärmland en betydligt högre lägstanivå i sig. De är väldigt erfarna, stabila och har mycket fysik, säger Juhlin som tror att det blir svårt att gå ikapp Sysslebäckslaget.

– Här ges inte upp någonting, men jag har svårt att se att Nordvärmland går på pumpen mot de sämre lagen. Men vi har både dem och Ölme kvar på hemmaplan i höst och allt kan hända.

Mer läsning

Annons