Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors jagar supertalang

I somras provtränade han med den klassiska franska klubben Auxerre. Nu jagas Axel Lindahl, 18, av Degerfors, skriver Nya Lidköpings-Tidningen.

Annons

Lidköpings FK hade en stark säsong. Laget vann division 3 mellersta Götaland fyra poäng före Lerum och kommer nästa år spela division 2-fotboll.

Men ingen succé som inte för med sig intresserade blickar från klubbar högre upp i seriesystemet. Nu riskerar Lidköping att bli av med tre spelare – Degerfors, som också hade en succéartad säsong och slutade fyra i superettan jagar två stycken, rapporterar Nya Lidköpings-Tidningen, NLT:

Supertalangen och mittfältaren Axel Lindahl, 18, och anfallaren Kristoffer Bohrén, 23. 

Lindahl fick i somras chansen att under en vecka provträna med ungdomslaget hos Auxerre, som är en klassisk klubb i fransk fotboll. Dels känd för att Guy Roux ledde laget totalt över 40 år – bland annat 36 år i rad från 1964 till 2000. Men också för sin fina ungdomsakademi, som bland annat fostrat franska landslagsspelare som Philippe Mexès, Bacary Sagna och Djibril Cissé.

Men nu kan det alltså bli superettan för Lindahl, som svarade för fyra mål i division 3 den här säsongen.

– Det är alltid kul när någon klubb är intresserad. Degerfors spelar i superettan vilket är väldigt kul, säger Lindahl till NLT.

Men han är inte överraskad av Degerfors inviter.

– Jag har känt till intresset sedan några veckor tillbaka och har bara väntat på samtalet.

Anfallaren Kristoffer Bohrén svarade för 15 av Lidköpings mål i år, och har ett provspel med Dif att vänta.

– Degerfors tränare hörde av sig till mig under måndagskvällen och vill att jag kommer och prövar i december när de drar igång sin träning. Vi skulle höras igen om några veckor, säger Bohrén till NLT och fortsätter:

– Det är ju en superettanklubb som gjort en väldigt bra säsong. Det är absolut intressant. Jag blir inte yngre och det här är en chans jag får en gång. Jag ska göra så gott jag kan och sedan får vi se.

Mer läsning

Annons