Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors ska bryta tung trend

Degerfors IF tar med sig en tung trend in i kvällens match mot Örgryte på Behrn arena – laget har släppt in första målet i åtta av tio matcher den här säsongen.

Annons
Patrik Werner.

Och målen har ofta kommit tidigt i matcherna.

– Jag vet inte vad det beror på. Det är ju inte så att vi står och sover, säger tränaren Patrik Werner.

För ett par år sedan snackades det mycket om Degerfors IF:s oförmåga att hålla tätt i slutet av matcher.

Den här säsongen är läget det motsatta. Nu läcker Dif i stället i början av matcherna.

I sex av tio matcher den här säsongen har Degerfors släppt in mål under de tio första minuterna, och i åtta av matcherna har Dif släppt in första målet.

Bara i storsegrarna mot Forward och Husqvarna på försäsongen har DIF lyckats göra första målet.

I premiären mot Landskrona gick det inte ens tre minuter innan DIF-målvakten Sebastian Karlsson fick hämta ut bollen ur eget nät.

– Jag vet inte vad det beror på att det blivit så här, om det är slump eller något annat. Det är ju inte så att vi står och sover, det är bara det att vi blir straffade. Men vi har påpekat det här för spelarna flera gånger, det är någonting vi talar om inför matcherna. Det är något som måste bort, säger Werner.

Vad kan ni göra rent konkret?

– Det gäller att vara koncentrerade. Har vi lägen att ta bort bollen så ska vi göra det, vi ska inte ge motståndarna hörnor och frisparkar i onödan i början av matcherna. Det handlar hela tiden om bedömningar, och vi ska absolut inte slå några riskpassningar, framförallt inte i början av matcherna.

I kvällens match, mot tippade topplaget Örgryte, lär Dif definitivt inte ha råd att släppa in första målet. ÖIS kommer med ett stjärnfyllt lag spetsat med superettans kanske vassaste anfallsduo i Alvaro Santos och Ken Fagerberg.

– Att ta bort de två är en nyckel för oss i matchen. Vi tror och hoppas att vi ska sätta stopp för båda, men de kommer naturligtvis att försöka göra det svårt för oss. En annan nyckel blir att vara med i båda straffområdena, och givetvis fasta situationer. Och så måste vi rätta till det så att vi inte hamnar i underläge igen, säger Werner.

Degerfors mönstrar en helt ordinarie trupp, vilket innebär att de tre lärlingarna, försvararen Fredrik Ahlman och tredjemålvakten Alexander Appelqvist får följa matchen från läktarplats.

Matchguide

Vad: Degerfors-Örgryte.

När: Klockan 19.15, fredag 16/4.

Var: Behrn arena, Örebro.

Följ matchen: Direktrapporter på na.se via Karlskoga-Kurirens matchrapportering.

Mer läsning

Annons