Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors snodde med sig en pinne

Hårt tillbakapressade. Men Degerfors höll undan och fixade oavgjort mot Varberg efter en mållös historia.

Annons

Pressen från hemmalaget var total i första halvlek när Varberg radade upp jättelägen mot Degerfors på Påskbergsvallen. Bland annat hade Mats André Kaland en boll i stolpen innan Kalle Söderström träffade ribban två gånger före halvtidspausen.

I andra halvlek fick Degerfors något mer att säga till om utan att för den sakens skull dominera spelet. Hemmalaget vann skottstatistiken med 10-4 och höll målvakten August Strömberg ständigt sysselsatt. Framåt var det ett uddlöst Degerfors för dagen varpå tränaren Patrik Werner bytte ut sin skyttekung Peter Samuelsson redan i minut 59. In kom i stället Ludvig Fritzon som bara var några decimetrar från att hänga dit sitt första mål för klubben, men bollen smet utanför stolpen.

Matchen förblev mållös och Degerfors krigade till sig en viktig poäng. Därmed är laget kvar på en femteplats i superettan, men hela tio poäng efter ettan Jönköping Södra som vände och vann mot utsikten på lördagseftermiddagen.

En som blir borta till nästa match, borta mot Östersund den 3 juni, är Tobias Solberg som drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen.

Här, via förbundets direktrapportering, kan du se hur matchen var mellan Varberg och Degerfors.

Mer läsning

Annons