Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors tillbaka i vinnarspåret

Degerfors tog snabb revansch för förlusten senast.2-0 mot Assyriska var en säker seger.

Annons

Degerfors hade inte mycket att hämta borta mot Ljungskile i förra omgången utan föll odiskutabelt med 3-0. Därmed fick sviten på fem raka matcher utan förlust ett bittert slut.

Men det tog bara en omgång för laget att vara tillbaka i vinnarspåret. Assyriska hade inte mycket att hämta på Stora Valla utan hemmalaget bärgade tre säkra poäng och närmar sig åter lagen i toppstriden. Avståndet till Varberg på kvalplats är nu bara två poäng.

Båda målen föll i den första halvleken. Notoriske målskytten Peter Samuelsson tog sig fram på ett inlägg, satte dit huvudet och tryckte in 1-0 med en välplacerad nick redan i sjunde minuten. Målet var Samuelssons sjunde i serien och betyder att han drygar ut ledningen i superettans skytteliga.

Åtta minuter senare fick Dif en högerhörna. Bollen styrde på en bortaförsvarare och fram till Tobias Solberg som sträckte dit foten och skickade upp 2-0 i nättaket.

Degerfors kunde sedan kontrollera mötet och vann tämligen enkelt inför nästan 2000 åskådare, en av årets bästa siffror, på Stora Valla.

Klicka här för statistik från matchen via förbundets livescore.

Mer läsning

Annons