Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors utan reservmålvakt

Finnes: Serieledande superettanlag. Sökes: Reservmålvakt.
Med Brian Edwards borta har Degerfors IF nämligen ingen målvakt att sätta på bänken mot Gif Sundsvall på lördag.

Annons

– Vi kanske får åka upp utan reservmålvakt, men det vore inte roligt om Bohlin blev frilägesutvisad i första minuten, säger Dif-tränaren Patrik Werner.

Degerfors IF-målvakten Brian Edwards har opererat sitt vänsterknä under lagets minisemester, och han missar därför lördagens match mot Gif Sundsvall.

Det blir därmed reservmålvakten Jonas Bohlin som för andra gången i år tar plats mellan stolparna – men nu visar det sig att Degerfors inte har någon tredjemålvakt att sätta på bänken.

Fyra alternativ struknaFyra tänkbara alternativ har nämligen fått förkastas:

+ Den 18-årige och Immetorpsfostrade jättetalangen Joacim Fromholdt, som till vardags spelar i Difs juniorlag och som satt på bänken när Edwards var avstängd och Bohlin vaktade målet mot IFK Värnamo, har stukat foten och är dessutom på semester i Bulgarien.

+ Petter Hedström, den KSK-fostrade 16-åringen som är reservmålvakt i Difs juniorlag och som fortfarande får spela i pojkallsvenskan, har körtelfeber.

+ 19-årige Simon Carlvik, som förra säsongen var målvakt i juniorlaget och som i våras var med A-laget på träningslägret i Portugal, har skrivit på för division 4-klubben IFK Sunne och kan inte gå tillbaka till Dif förrän transferfönstret öppnar den 1 augusti.

+ Och A-lagets målvaktstränare Tomas Sachs, 36, som spelade i Dif i början av 2000-talet och som den här veckan fått stå i mål på tvålagsspelet på träningarna, är registrerad för Strömtorps IK, där han spelat med klubbens veteranlag i division 6 i år. Därmed får inte heller han byta klubb förrän den 1 augusti.

– När vi inte kan använda oss av något av de namnen så tror jag inte att vi har någon kvar som kan vara aktuell. Det innebär att Brian får sitta på bänken om han är så pass fräsch att han skulle klara ett inhopp, annars får vi åka upp utan reservmålvakt, säger Dif-tränaren Patrik Werner som inte är särskilt förtjust i det sistnämnda alternativet.

”Vet aldrig vad som händer”– Men vet aldrig vad som händer i en match, det vore inte roligt om Bohlin blev frilägesutvisad i första minuten och vi tvingades ställa en utespelare i mål hela matchen. Men det är som det är, man får gilla läget. Det är inte många lag på den här nivån som har mer än två målvakter i truppen.

Definitivt beslut i målvaktsfrågan måste Werner ta på fredag förmiddag, då laget sätter sig i bussen för resan norrut inför lördagens match.

– Vi får avvakta och se hur det går med Brians knä. Kan han träna lite lätt i slutet av veckan kanske han kan följa med och sitta på bänken.

Mer läsning

Annons