Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors vill ha konstgräs

Degerfors Fotbollsveteraner och Klubb 100 vill blåsa liv i konstgärsdebatten igen. I var sin skrivelse till Degerfors kommun vill de påskynda bygget.

Annons

Men inte mycket verkar hända.

– Jag är rädd att kommunen inte vill ta i frågan förrän de är absolut tvungna, säger Degerfors IF:s ordförande Jan-Ove Beckman.

Den 3 maj skickade Degerfors Fotbollsveteraner en skrivelse till Degerfors kommun där de betonade vikten av att det byggs en konstgräsplan i Degerfors. ”Detta är ett projekt av mycket brådskande karaktär”, slog veteranerna fast.

I går följde Klubb 100 upp genom att lämna en liknande skrivelse till kommunen. ”Vi efterlyser en vision, en tydlig plan och en ledning. Och det brådskar”, skrev de bland annat.

Men faktum är att inte mycket hänt i konstgräsfrågan det senaste året. Degerfors IF är alltjämt den enda elitföreningen i Sverige som inte har tillgång till en konstgräsplan, och så verkar det förbli även de närmsta åren.

”Brådskar att fatta beslut”

Förra året beslutade Degerfors kommunfullmäktige om en avsiktsförklaring där man slog fast att man ska se till att Stora Valla når upp till Svenska Fotbollförbundets arenakrav. Något som inneburit att Dif inför årets säsong fått hjälp med bland annat asfaltering av vissa ytor på Stora Valla och införskaffandet av nya spelarbås.

Nu tror Degerfors IF:s ordförande Jan-Ove Beckman, som jobbat hårt med konstgräsfrågan de senaste åren, att kommunen inte kommer att anlägga någon konstgräsplan förrän arenakraven tvingar dem till det.

– Jag är rädd att kommunen inte vill ta i frågan förrän de är absolut tvungna. Från 2014 måste vi enligt kraven ha en plan som är spelbar från 15 mars till 15 november, så tills dess måste något ha hänt, annars får vi inte fortsätta spela fotboll i Degerfors. Men det är långt till 2014, vi skulle vilja ha en konstgräsplan att träna på redan inför 2011, säger han.

Representanter för Dif och kommunen har sedan några år tillbaka samlats i en arbetsgrupp kring Stora Valla och diskuterat frågorna om arenautveckling. Nästa möta sker den 3 juni, då Svenska Fotbollförbundets arenaansvarige Ronny Lundqvist kommer till Degerfors för att diskutera de framtida arenakraven.

Men Beckman är, liksom Fotbollsveteranerna och Klubb 100, trött på allt snack. Han vill se handling.

– Det brådskar att fatta ett färdriktningsbeslut. Investeringar måste till, och under nästa år måste vi bli överens. Politikerna måste bestämma sig. Antingen betyder fotbollen något för Degerfors kommun och då satsar man på den, eller så får vi sluta spela fotboll i Degerfors, säger Beckman.

Ord och inga visor.

Mer läsning

Annons