Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det känns som vi tappat allt"

Tre insläppta mål på de tretton första matcherna.
Nu tio på senaste tre. Rynninge är inne i en liten kris.
– Det känns som vi tappat allt, säger RIK-tränaren Mattias Wikström efter 3–3 hemma mot IFK Eskilstuna.

Annons

Under våren körde de över nästan allt motstånd i division 3 och hade efter 13 matcher en målskillnad på imponerande 39–3. Men nu har laget fått grus i maskineriet. För på de senaste tre matcherna har det blivit två förluster och en oavgjord. Lägg där till att laget från Norr har släppt in tio mål på de tre matcherna – och man förstår att något inte står rätt till hos Rynninge.

– Det känns lite oroväckande.

Det kanske gick lite för lätt i våras? Jag vet inte riktig. Just nu känns det som vi tappat allt. Vi har inget självförtroende. Vi lyckas inte ens med de enklaste passningarna, suckar Rynninges tränare Mattias Wikström.  

I dag hade Rynninge 3–1 i halvtid efter två mål av August Holmberg och ett av Sandro Pavicevic. Men i den andra halvleken reducerade och kvitterade IFK Eskilstuna inom loppet av fem minuter. 3–3 slutade också matchen.

– Vi bjuder på för mycket. Och då är det lätt för att bli sönderkontrade.

Är det mest det mentala som spökar?

– Jag tror mycket att det handlar om den mentala biten. Men samtidigt ska vi klara av det. Men just nu känns det som vi är rädda för att misslyckas. Man pratar om att våga misslyckas, men det gäller att man gör det också, säger Mattias Wikström.

Mer läsning

Annons