Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var som ett krogslagsmål"

Division 1-matchen mellan Luleå och BK Forward urartade i slutet. Forward-spelaren Kenny Mathisen fick ta emot stryk av Luleås spelare som stod i en ring runt honom. Mest aggressiv var målvakten Malik Faiqi som blev utvisad.

Annons
Samtidigt som övriga Forwardspelare diskuterade med domarna om det bortdöma målet i slutminuterna åkte Kenny Mathisen på stryk av Luleås spelare.  Målvakten Malik Faiqi, i bakgrunden, kastade sig över Mathisen och slog honom i bakhuvudet.

– Det var som ett hyfsat krogslagsmål. Det flippade ur totalt, säger Forward-tränaren Axel Kjäll.

Det var i slutminuterna som det hettade till ordentligt. Forward fick en straff som var omtvistad och på den kvitterade Herish Kuhi till 1–1.

Kaos utbrötPå övertid hade Kuhi även en segerboll inne men målet dömdes bort eftersom den assisterande domaren vinkat för att bollen var över kortlinjen i momentet före.

Det var då som matchen urartade.

– Jag skulle löpa hem då en av deras mittbackar, som jag gruffat med tidigare, slog till mig. Han attackerade mig bakifrån och jag fick en smäll i magen. Jag drog upp en arm för att försvara mig och touchade honom på hakan, säger Kenny Mathisen.

”Blev groggy”Det blev startskottet på ett jätteslagsmål där både spelare och ledare stod och knuffade på varandra ute på planen i flera minuter.

Kenny Mathisen blev liggande och fick ta emot nya smällar.

– Alla Luleås spelare stod i ring runt mig och matade. Det var helt sjukt. Deras målvakt fick in slag i huvudet och nån sparkade mig i sidan. Jag blev groggy och gick av planen, säger Mathisen.

Målvakten Malik Faiqi blev utvisad medan Forwards Erik Björndahl, som slet bort den uppretade målvakten, fick gult kort.

Matchen avbröts

Enligt Axel Kjäll misstänker man att Mathisen åkt på en lättare hjärnskakning.

– När Kenny låg på marken fick han slag i bakhuvudet och han drabbades av yrsel och var borta ett tag, säger Kjäll.

Under bussresan hem uppmanades Kenny att ta det lugnt av Peter Brolin i sjukvårdsteamet. Han blev tillsagd att inte titta på film och istället vila.

Matchen avbröts efter tumultscenerna.

– Domaren blåste av matchen trots att det var två minuter kvar och när vi gick till omklädningsrummet var det vakter på planen, säger Axel Kjäll.

Mer läsning

Annons