Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dif förlänger med tränarna

Degerfors IF förlänger med tränarduon Patrik Werner och Jonas Lindskog. Fyra år blir fyra till. I dag skrev parterna på ett avtal som gäller över säsongen 2016.

Annons

Årets säsong började skralt. Men Patrik Werner och Jonas Lindskog har haft stora framgångar som tränare (och, i Werners fall, även sportchef) för Degerfors IF sedan de tog över klubben inför säsongen 2009.

Då hade Dif precis åkt ur superettan. Redan första säsongen tog laget steget tillbaka och i fjol tog Dif sin bästa tabellplacering sedan laget trillade ur allsvenskan 1997 - en femteplats i superettan.

Något som ligger till grund för att klubben nu väljer att förlänga tränarnas kontrakt med ytterligare tre plus en säsong, till den 31 december 2016.

- Det här är ett drömjobb för oss. När klubben kände likadant så kom båda parter fram till att vi ville ha ett nytt, långt avtal, sa Patrik Werner på en presskonferens som hölls på Stora Valla vid lunchtid på fredagen.

- Vi vill skapa trygghet och kontinuitet och vi tror att Patrik och Jonas är de rätta personerna att leda laget till nya framgångar. Klubbens stora långsiktiga ambition är allsvenskt spel, säger ordföranden Jan-Ove Beckman.

På presskonferensen avhandlades också frågor som inlånade spelarna Kwame Karikari och Ghandy Kassenus framtid (Dif diskuterar med AIK och lånet av Karikari kommer av allt att döma att förlängas året ut om inte AIK drabbas av en skadekris; Kassenu lär däremot lämna Difi augusti), arenafrågan (den gamla träläktaren blir kvar ytterligare några år och en ny läktare kommer istället att byggas bredvid för att nå Svenska Fotbollförbundets krav på faciliteter inför 2014), skadeläget (korsbandsskadade Christoffer Eriksson kan göra comeback i DM-matchen om 14 dagar, Tobias Solberg redan i söndagens match mot Falkenberg) och publikkrisen (fortsätter åskådarna att utebli kan Dif gå en halv miljon back 2012).

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons