Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dif lånar ut back – till division 3

25 spelare i A-truppen. Då väljer Degerfors IF att låna ut en av sina försvarsspelare till division 3. Och nu kan en talangfull mittfältare bli näste att lämna.

Annons
Jesper Karlsson.

Det handlar om Adam Nilsson, 19, som kommer att spela med IFK Ölme under hösten. Kristinehamnslaget som ligger tvåa bakom IFK Kumla i division 3 västra Svealand.

IFK Sunne-produkten Nilsson gör sin andra säsong i Difs A-trupp men har fortfarande inte fått debutera i superettan.

– Även om det är division 3 så är Ölme ett topplag i serien som siktar på att avancera så det känns kul. Syftet är att spela A-lagsfotboll och att få så mycket speltid som möjligt, säger Nilsson till klubbens hemsida.

Degerfors IF har just nu 25 spelare i A-truppen, varav 22 är utespelare. Förutom Nilsson och knäskadade Alexander Hjerpe tvingas Dif-tränarna därmed ställa över fyra spelare till varje match. Till onsdagskvällens bortamöte med Värnamo petas bland andra mittbacken Robert Medwegy, som spelade 19 matcher från start i fjol, och 20-årige mittfältstalangen Jesper Karlsson.

Även Karlsson diskuterar nu en utlåning, och sågs på tisdagsträningen samtala med Stefan Andersson i Ölmes sportgrupp, men uppges också jagas av bland annat division 1-laget Karlstad BK.

– Vi har pratat lite grann om det. Främst tycker Jesper att han vill ha lite speltid, men inget är klart. Men vi är många spelare just nu och hittar vi någon lösning med en eller ett par spelare så är vi öppna för det, säger tränaren Patrik Werner.

Mer läsning

Annons