Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dif-stjärna klar för Djurgården

Martin Broberg lämnar Degerfors IF – och går till Djurgården. I dag skrev den 21-årige yttermittfältaren på ett fyraårskontrakt med den allsvenska klubben.

Annons
Martin Broberg byter Dif mot Dif, Degerfors mot Djurgården.

Efter Christoffer Wiktorsson och Christophe Lallet: Här är nästa spelare att lämna Degerfors IF. Martin Broberg är klar för Djurgårdens IF.

En smärre bomb eftersom Broberg så sent som i sormras skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Degerfors.

– När jag skrev under kontraktet med Degerfors så kändes det rätt att stanna jämfört med de andra klubbar som visade intresse just då. Men när Djurgårdens intresse kom fram så kändes det jättespännande, hur de ser på mig och min framtid. Det känns som att Djurgården är rätt miljö för mig just nu, säger Broberg till Degerfors hemsida.

– Det känns jättepositivt att Degerfors också får en slant för övergången. När Djurgården lägger ut pengar på att köpa mig så känns det verkligen som de vill satsa på mig.

Broberg, som framförallt spelat som högermittfältare, beskrivs av Djurgårdens manager Magnus Pehrsson som "en ung Andreas Johansson".

 – Jag tycker att han är en väldigt spännande spelare för en offensiv mittfältsroll, där han är användbar både centralt och på båda kanterna. Det som gör honom intressant är hans driv i steget, både med och utan boll, där det går väldigt fort, säger Pehrsson till Djurgårdens hemsida.

Broberg, som liksom Hollandsproffset Emil Johansson har Karlskoga SK som moderklubb, kom till Degerfors från KB Karlskoga som junior.

De senaste säsongerna har han stundtals varit briljant men också skadedrabbad. 2010 och 2011 har han fått speltid i 49 av 60 matcher i superettan, varav 26 från start.

Dif-truppen

Klara för nästa säsong, målvakter: Brian Edwards, Jonas Bohlin.

Backar: Andreas Gunnarsson, Andreas Holmberg, Johan Kristiansson, Jonas Olsson, Alexander Hjärpe (uppflyttad från juniorerna), Christoffer Eriksson (ny från AIK).

Mittfältare: Eric Jernberg, Jesper Karlsson, Niklas Klingberg, Tobias Solberg, Christopher Brandeborn, Amadayia Rennie.

Anfallare: Peter Samuelsson, Alexander Andersson.

Nyförvärv: Christoffer Eriksson, back, ny från AIK.

Förluster: Christoffer Wiktorsson, back, Örebro SK, Christophe Lallet, mittfältare, Hammarby, Martin Broberg, mtitfältare, Djurgården, Marcus Nilsson, back, ny klubb ej klar, Stellan Carlsson, mittfältare/anfallare, do, Erik Nilsson, mittfältare/ do, Johan Wennberg, mittfältare, do, Marcus de Bruin, back, do, Fredrik Ahlman, back, do.

Spelare från årets trupp med utgående kontrakt: Andreas Ljunggren-Eriksson.

Mer läsning

Annons