Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dif tappade ledning – fast i botten

Degerfors blytunga säsong fortsätter.
Borta mot Värnamo gjorde Dif första målet - med föll ändå med 3– 1.

Annons

Sebastian Castro-Tello var på spelhumör och gav Degerfors den start de behövde mot  obesegrade sensationslaget Värnamo. I den 16:e minuten fick Castro-Tello en djupledsboll i straffområdet. Han vände bort sin försvarare och dunkade upp bollen i nättaket. Den förre Hammarby-spelarens första mål för Degerfors. 

Ledningen såg ut att stå sig till paus. Men i den 44:e minuten fick Värnamo ett inkast. Juan Robledo skarvade vidare till Herve Tchami som placerade in kvitteringen från nära håll bakom en chanslös August Strömberg i gästernas mål.

I andra halvlek

flyttade hemmalaget upp spelet. Men utdelningen skulle dröja till den 82:a minuten då Dzenis Kozica fick öppet skottläge och inte gjorde något misstag. Dessförinnan hade Castro-Tello både haft ett skott i ribban och varit nära att få utdelning på ett fint dribblingsnummer i offensivt straffområde.  

Pär Cederqvist punkterade matchen med sitt 3–1-mål när han rundade August Strömberg i den 88:e minuten. 

Degerfors är fast i botten och delad jumbo med Assyriska med sina sex poäng, och blott en seger, efter nio omgångar. Värnamo klättrar upp i delad serieledning tillsammans med Sundsvall och Hammarby.    

Klicka här eller på länken till höger för att komma till fotbollförbundets direktrapport!

Mer läsning

Annons