Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dif testar Bajen-ratad

Skadan på Christoffer Eriksson ställer till det för Degerfors.
Nu ska klubben testa Mauro Saez Jarpa, senast i Hammarby.

Annons
Mauro Saez Jarpa, till vänster.

Värvningen av ytterbacken Christoffer Eriksson, som tillhörde AIK men under fjolåret spelade med samarbetsklubben Väsby United, var en av Degerfors starkaste inför årets säsong.

Eriksson anslöt förvisso skadad till Dif, efter att ha skadat korsbandet på sin sista AIK-träning i november. Men i förra veckans träningsmatch mot Carlstad United var han redo för comeback. Då blev han skadad på nytt.

På fredagen kom beskedet att 21-åringens korsband antagligen är helt av. Något som skulle innebära att hela 2012 sannolikt är över för Eriksson. På torsdag ska han opereras i Stockholm.

Nu måste Degerfors hitta en ersättare. Och kanske kan det bli en annan stockholmare som blir lösningen.

25-årige Mauro Saez Jarpa fick efter förra årets säsong inget nytt kontrakt med Hammarby. Han gjorde endast ett inhopp under hela 2011 - men 2010 gjorde han totalt 21 matcher, 19 från start.

- Det är en bra fotbollsspelare som vi har bra koll på och som ska bli intressant att se i träning. Han ansluter till Degerfors under förmiddagen och kommer vara med på dagens träning, säger tränaren och sportchefen Patrik Werner till klubbens hemsida.

Mer läsning

Annons