Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 3 dam: Referat omgång 10

På torsdagen fullbordades den tionde omgången i damtrean med matchen Lillån–Sköllersta. Läs referat från matchen och övriga matcher här.

Annons

Lillån–Sköllersta 2–2 (1–0)

9 augusti

Det blev en jämn match på Lillåvallen mellan Lillån och Sköllersta och mycket riktigt skulle matchen sluta oavgjort. Detta efter att matchen svängt. My Carlsson satte 1–0 på straff i de nförsta halvleken innan Sköllersta kom tillbaka och kvitterade. Ett självmål senare var det ledning 2–1 för Sköllersta. Men kort efteråt presenterade sig My Carlsson på nytt och kvitterade och faställde slutresultatet 2–2.

Lillån är därmed fortsatt fyra i tabellen och Sköllersta femma. Fem poäng skiljer mellan lagen.

Mål, Lillån: My Carlsson 2. Sköllersta: Ida Lennartsson, självmål.

Frövi–ÖSK Söder 2 2–2

5 augusti:(1–0)

Ett ganska rättvist resultat i en match som bjöd mer kamp än skönspel.

Hemmalaget tog ledningen i första halvlek. I andra både kvitterade ÖSK och tog ledningen, men med tio minuter kvar kvitterade Ida Johansson med sitt andra mål för kvällen.

Anfallaren Emma Tivemo och mittbacken Helena Karlsson får bäst betyg i ÖSK, medan Ida Johansson i anfallet var bäst i Frövi.

Mål, Frövi: Ida Johansson 2. ÖSK: Emma Tivemo, Rebecka Johansson.

Matcher i den tionde omgången som spelades den 27 juni:

Sturehov–Kumla 2–1 (1–0)

Sturehov går in i sommaruppehållet efter en succevår. Facit: Nio segrar på tio matcher, ingen förlust och 35–6 i målskillnad.

– Det ser väldigt, väldigt bra ut, säger Sturehovs tränare Hans Gävbo.

Matchen mot Kumla var ändå inte helenkeluppgift för serieledarna. Tränaren hans Gävbo nervös under slutminutrarna, vilket inte hör till vanligheterna.

– Det var nog första gången i år det var nervigt.

Kajsa Regnås blev vinstfixare med sitt 2–1 mål.

Målen, Struehov: Molly Josefsson, Kajsa Regnås.

Kumla: Blerina Zymeri.

Rynninge IK–Hallsbergs BK 2–1 (0–0)

– Riktigt skönt att vinna trots att vi inte svarade för någon höjarmatch. Plus att vi ligger tvåa över sommaruppehållet, påpekar en nöjd RIK-tränare, Anders Karlsson.

Första halvlek var ett enda ställningskrig med långa bollar. RIK hittade spelet efter pausen, då kom också 1–0 och 2–0 genom Malin Wiremalm och Sandra Häll. Några byten sista kvarten gjorde att hemmalaget blev för defensvit och Hallsberg kunde reducera genom Matilda Lang.

Målvakten Fanny Nordström och färska nyförvärvet från Kif Örebro, Sara Karlsson, får bästa betygen i RIK.

Eker Örebro–GSBK 2–0 (1–0)

Gästerna inledde bäst, hade visst grepp de första 20 minuterna. Men sedan åt sig Eker in i matchen och vann till slut helt rättvist.

– Vi var tyngre och jobbade ner dem, och lyckades samtidigt bra med att stoppa deras giftiga kontringar, säger Ekers tränare Adam Anehamn.

Mittbacken Caroline Fürsth och yttern Miranda Pojen får bäst betyg i hemmalaget.

Målen, Eker: Sairan Jangir, Jailan Sangir.

Mer läsning

Annons