Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 3: Kumlas dramatiska upphämtning

Vid ställningen 0–2, och fem minuter kvar på matchklockan, missade Albin Ek en straff. Ändå lyckades Kumla klara 2–2 borta mot Juventus i division 3. Samtidigt föll Sturehov tungt hemma mot Villastaden.

Annons

Det bjöds på mycket dramatik på Råby IP i Västerås. Kumla inledde bäst och när Juventus fick en spelare utvisad efter 25 minuter såg vägen mot tre poäng utstakad ut.

Men istället blev det precis tvärtom. Med en man mindre på planen gick Juventus fram till 2–0-ledning.

– Dessutom gjorde vår målvakt Jonathan Thuresson två-tre högkvalitativa räddningar, säger Kumlas tränare Thomas Bengtson.

2–0 stod sig fram till slutet. Med fem ordinarie minuter kvar på matchuret tilldömdes Kumla en straff. Normalt pålitlige Albin Ek stegade fram - och sköt bollen i ribban och över.

Men gästerna vägrade ge upp och i 89:e minuten lyckades William Magnusson reducera till 1–2.

Domaren lade till hela nio övertidsminuter och på stopptid kunde Pontus Rosén kvittera till 2–2 efter att han vänt bort mittbacken för att sedan placera bollen i ena hörnet.

– Vi hade även bud på segermål, Juventus var helt slut. Men jag är nöjd att vi inte ger upp och att våra unga spelare tog för sig, säger Bengtson.

Hemma på Sörbyvallen åkte nykomlingen Sturehov på 2–4-förlust mot serieledande Villastaden. Inte mycket att snacka om, tror ni? Fel. Sturehovs tränare Kenneth Blomberg är både "sur och förbannad" efter en match som han tycker att Sturehov borde fått med sig betydligt mer än vad som blev fallet.

– Fotbollsmässigt är jag nöjd. Vi försöker spela bollen mot ett lag som bara krigar och lyfter långt. Vi borde fått med oss minst en poäng, säger han.

Gästerna tog ledningen redan i sjätte minuten.

– Vi gjorde ett misstag, tog inte jobbet. Det kändes lite billigt.

Men i 41:a kvitterade Sturehov genom Philip Granath efter hörna. I 44:e fick dock Villastaden straff som förvaltades.

– Det kändes onödigt. Sista 20 i första tog vi över mer och mer, så det kändes tufft att få det mot oss, suckar Blomberg och fortsätter:

– I andra var det spel mot ett mål i 35 minuter. De räddade på mållinjen tre gånger och vi hade lägen att både kvittera och ta ledningen.

Sturehov blev mer desperata, och gick ner på en trebackslinje i slutet av matchen. Då kom i stället 1–3 och 1–4 som sura brev på posten. Senad Berisha gjorde 2–4, men då var det i 93:e minuten för sent. Blomberg försöker ändå se det positiva.

– Det är bara upp på hästen igen. Tidigare har vi gjort en dålig halvlek och en bra. Nu gjorde vi en okej första och en bra andra, säger han.

Plus till Berisha och Tomas Fernandez Gonzalez.

Sturehov är sjua på sju poäng.

Mer läsning

Annons