Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Assyriska gick på pumpen

Yxhults match ställdes in. Jagande Assyriska kunde dock inte sätta ytterligare press på serieledaren, då man föll stort mot Latorp. Läs alla kvällens division 4-referat här.

Annons

IFK Örebro–Marieberg 4–0 (1–0)

IFK Örebro är i bra form. Laget har tre raka segrar, och satte även tonen tidigt mot Marieberg.

– Det var vi som skapade de bästa målchanserna, men mål gjorde vi inte förrän med drygt fem minuter kvar till paus, säger IFK-tränaren Mikael Kindgren.

I andra halvlek var det inte mycket att snacka om. IFK kontrollerade fortsatt händelserna, och tryckte snabbt dit 2–0.

– Vi förde matchen, och fick viktiga psykologiska mål i bra lägen.

IFK släppte aldrig kontrollen det minsta, utan Marieberg fick jobba konstant i uppförsbacke. Det blev en fjärde vinst – och i samtliga triumfer har man hållit nollan – i följd, efter att ledningen utökats dubbelt.

– Vi fick stora ytor att använda oss av, och helhetsmässigt svarade vi för en riktigt bra insats. Jag hoppas ju givetvis på att vi kan utmana i toppen, men samtidigt får man ju tänka på att vi mött de tre bottenlagen efter uppehållet, även fast vi också slagit Assyriska, säger Mikael Kindgren, som berömmer en spelare lite extra:

– Robin Wiklund gjorde det oerhört bra där ute.

Mål: Pontus Karlström 2, Samuel Sparrow, Robert Sköldkvist.

Vretstorp–Real Örebro 8–0 (5–0)

Vretstorp fick en drömstart i hemmamötet med jumbon Real Örebro. Seriefemman hade en 2–0-ledning redan efter åtta minuter.

– Det kändes som att vi var riktigt pigga i benen från start. Sedan kom ju 3–0 kort därefter också, säger Conny Eriksson.

Vretstorp var verkligen inte nöjda med två mål, utan det fortsatte att smälla frekvent i Real-buren. 5–0 gick det att läsa i protokollet när pausvilan var ett faktum.

– I första halvlek spelade vi oerhört fint. Kanske gick vi ned oss en aning sedan, men det är inte så konstigt med tanke på hur stor ledning vi hade. Real var inte så pass bra, att det fanns en chans att vi skulle kunna tappa det här.

Gästerna hade inte mycket att säga till om, och tvingades se på när Vretstorp gjorde ytterligare mål. Ytterligare tre stycken bollar trillade in i Reals redan väldigt välbesökta nätmaskor.

– Skönt att få en sådan utdelning. Jag hoppas att det kan fortsätta så här. Roligt att Jerry (Wiberg) fick göra tre mål i dag, säger Conny Eriksson.

Mål: Jerry Wiberg 3, Björn Rosén, Gustav Larsson, Glen Rickard, Alexander Erixon, Erik Falkenström.

Öfvre Adolfsberg–Nora-Pershyttan 3–1 (1–1)

Öfvre, med tre raka förluster i ryggen hemma på Öfvre IP, fick en mardrömsstart mot Nora. Men via ett självmål kunde hemmalaget ta ifatt underläget

– Vi fick bättre koll på grejerna i andra halvlek. Det kändes som att vi visste vad vi gjorde, trots att de hade mycket boll, säger Öfvre-tränaren Jonas Pelgander.

Öfvre lyckades bättre än sina motståndare, då matchen klev in i ett kritisk skede.

– Att vara konsekventa kan vara jobbigt, men killarna lyckades bra med det nu.

Öfvre gjorde två mål inom loppet av tio minuter, och det avgjorde drabbningen.

– Nu har vi tagit sex poäng totalt mot Nora. När alla är med, kan vi slå vilket lag som helst i serien. Samtidigt, när våra viktiga spelare saknas, så räcker vi inte till, säger Jonas Pelgander, som delar ut överbetyg till ett nyförvärv.

– Mikael Bdaoui, som kommer från Adolfsberg, var med för första gången, och visade att han håller på den här nivån. Kul att se.

Mål, Öfvre : Linus Älgå, Viktor Nilsson, självmål. Nora: Chriss Henriksson.

Latorp–Assyriska 5–1 (3–1)

Latorp kom upp starkt mot division 3-siktande Assyriska.

– Det här var våra bästa 90 minuter denna säsong, säger Latorps tränare Julian Lundberg.

Latorp tog ledningen, innan Assyriska omedelbart svarade och kvitterade. Något som hemmalaget dock tog med ro. Man svarade för två mål i följd, varav Thomas Fredrikssons 3–1 kom precis före paus.

– Ett superviktigt mål att få. Vi visade verkligen karaktär, var beslutsamma och kom upp i nivån som jag vet att grabbarna kan spela på.

Assyriska försökte trycka på i andra halvlek, men i stället drygade Latorp ut sin ledning. Niklas Boström nickade snyggt in 4–1, och sedan satte Tobias Boström punkt för tillställningen. 

– Ingen föll ur ramarna. Nu ska vi ta det här vidare. Med två-tre raka segrar kan vi vara där uppe och kriga, säger Julian Lundberg, och berömmer Martin Fransson.

Mål, Latorp: Niklas Boström 2, Tobias Boström, Carl Larsson, Thomas Fredriksson. Assyriska: Bruno Zanelli.

Adolfsberg–Laxå 3–2 (2–0)

Efter en bra Laxå-start, tog Adolfsberg tag i det hela. Hemmalaget, kvällen till ära på Pettersbergs IP, tryckte dit två bollar innan paus.

– Laxå mattades, och vi åt oss in i matchen. I paus kändes det rätt okej, säger Adolfsbergs tränare Magnus Carlsson.

Laxå kunde dock äta sig ikapp. Joel Källgren och Henok Teame Gebreab såg till att utjämna ställningen. 

– Jag har aldrig sett en konstgräsmatch, där bollen varit i luften så pass ofta. Båda lagen hade nog kunnat gjort det bättre.

Adolfsberg var starkast när matchen stod och vägde. Inhopparen Emil Löfgren gjorde 3–2.

– En skön seger. Försvarsmässigt har vi varit bra egentligen hela säsongen, men vi har inte varit tillräckligt vassa framför motståndarmålet. Ergin Bajrami var bra i vårt lag i dag, säger Magnus Carlsson.

Mål, Adolfsberg: Marcus Wetterberg 2, Emil Löfgren. Laxå: Joel Källgren, Henok Teame Gebreab.

En match, Yxhult–Pars, fick ställas in i Närkes egen allsvenskas 15:e omgång. Pars hade inte tillräckligt med spelare tillgängliga, för att kunna sparka igång drabbningen på Hällabrottet. Vad som händer framöver, om det blir ett nytt speldatum eller om poängen ska tillfalla Yxhult, är inte klart i nuläget.

Mer läsning

Annons