Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Assyriska vann – med mittback i mål

Målvakten Sebastian Bäckström ut i halvtid, revbensskadad. Då fick Assyriska ställa mittbacken Shabo Yildiz ta plats mellan stolparna. Trots det vann Assyriska och hakade på i toppstriden.

Annons
Assyriskatränarna Samuel Bugday och Edhem Tatervic.

Redan i 20:e minuten tecknade Assyriskamålvakten Sebastian Bäckström för byte i fredagskvällens match mot Öfvre Adolfsberg. En smäll mot revbenen i förra matchen, mot Sturehov, spökade. Han orkade ändå stå kvar hela första halvlek, men fick sedan bryta med misstänkt blödning i revbenstrakten.

Med bara tre avbytare, och utan någon reservmålvakt, slängde tränaren Samuel Bugday in mittbacken och lagkaptenen Shabo Yildiz i målet. Det blev succé.

– Shabo har inte stått i mål på många år. Var väl någon gång i division 6, när det fattades folk. Men han gjorde det jättebra, säger Bugday.

Och Assyriska, som hämtat in både 0–1 och 1–2 till 2–2 i paus, jobbade ned Öfvre. Karwan Abdelzadeh satte 3–2 och Baboucarr Sohna, som gjorde båda målen i första, fullbordade sitt hattrick till 4–2.

– Karwan och "Babou" är seriens bästa anfallspar i mina ögon, oerhört nyttiga både offensivt och defensivt. För bra för division 4, säger Bugday.

Men Öfvre var nära att kämpa sig tillbaka. Reducerade till 3–4 efter ett missförstånd i Assyriskaförsvaret och var nära 4–4 på slutet. Men Assyriska höll undan och hänger nu på i toppstriden i division 4-tabellen.

Linus Älgå gjorde första målet, Mariano da Silveira de två sista i Öfvre som nu bara har två poäng ned till kvalstrecket.

Yxhult–Laxå 3–0 (1–0)Efter 0–4-torsken senast gick Yxhultstränaren Jörgen Gustafsson längre tillbaka i tiden för att hitta inspiration – och det fungerade.

– Inför matchen fokuserade vi på andra halvlek i förrförra matchen, mot IFK Örebro. Det fick vi ut väldigt mycket av. Vi hade kontroll över hela matchen den här gången, säger han.

Enda gången Yxhult var skakat var i inledningen av andra halvleken, men då gjorde Martin Ångman det psykologiskt viktiga 2–0-målet och sedan kunde hemmalaget andas ut. Ångman ökade även på till 3–0 i slutet. Bastan Kerim hade gjort första målet, i första halvlek.

Efter matchen hyllade Gustafsson sin högerback Hugo Eriksson, 17.

– Han är alltså bara 17 år men har varit ordinarie i tre års tid och är fantastiskt duktig. Följsam, säker, träningsflitig. Han hade erbjudanden inför årets säsong men valde att stanna kvar för att utvecklas i Yxhult ett år till och det är jag jätteglad över. Han kommer komma jättelångt, säger tränaren.

De tre poängen innebär att Yxhult passerar Laxå på bättre målskillnad, båda har en poäng mer än Nora-Pershyttan på negativ kvalplats.

Mer läsning

Annons