Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Bosna missade att avgöra

Bosna hade chansen att avgöra och säkra seriesegern och division 3-platsen. Men det blev bara 1–1 mot IFK Örebro, och nu lever division 4-tabellen en vecka till.

Annons

IFK Örebro–Bosna 92 1–1 (1–1)Bosna hade chansen att säkra seriesegern och uppflyttning till division 3. Då kom första poängtappet efter fem raka vinster – mot bottenlaget IFK Örebro.

Bosna tog ledningen och hade ytterligare en boll inne, bortdömd för hands. IFK kvitterade på stopptid i första halvlek. Andra blev mållös.

– Det var mycket vilja men lite kvalitet. Vi gjorde byten i paus, men det blev hawaii. Folk som vi satte på kanten sprang inte i defensiven, det såg ut som om vi spelade 2-2-6. Vi ville mycket, kanske för mycket, säger Bosnatränaren Senad Ibrahimbegovic.

Men Bosna får nya chanser. Två poäng räcker på de tre matcher smo återstår.

– Vi har sagt det förut: Inget är avgjort förrän det är klart. Men det vore kul om vi kunde fixa det på hemmaplan nästa helg, säger Senad.

Mål, Örebro: Mårten Gräntz, Bosna: Amar Kadic.

Latorp–Yxhult 2–4 (2–0)Underläge i paus och kvalplatsen såg ut att glida Yxhult ur händerna. Men en mäktig vändning i andra halvlek gav gästerna hopp inför fortsättningen.

– En riktig nervpärs. Grabbarna har testat mina nerver ordentligt, säger Yxhulttränaren Jörgen Gustafsson.

Yxhult är fortsatt tre poäng bakom tvåan Sturehov i tabellen.

– Det lär till att vi vinner de återstående tre matcherna, säger Gustafsson.

Mål, Latorp: Niklas Boström, Tobias Boström, Yxhult: Martin Ångman, Pontus Reinholdsson, Jonas Freberg, Hecha Khalifazada.

Assyriska–Sturehov 0–5 (0–1)Assyriska kom till spel utan några avbytare. Då blev det rena skrattmatchen för Sturehov som behåller andraplatsen. Skyttekungen Magnus Bengtsson gjorde fyra mål.

– Assyriska bjöd väl inte upp till dans direkt. Men vi gjorde vårt jobb i alla fall och det är huvudsaken.

Med tre matcher kvar att spela har Sturehov allt i egna händer i kampen om kval. En liten chans finns på förstaplatsen, men då måste Bosna förlora resten och Sturehov gå rent.

Mål: Magnus Bengtsson 4, Erik Malmqvist.

Vretstorp–Öfvre Adolfsberg 3–0 (2–0)En säker trepoängare för Vretstorp som hakar på i toppen, men lagledaren Conny Eriksson tror inte att chansen till kval är realistisk.

– Nej, vi är fem poäng efter Sturehov och dessutom står vi över nästa omgång, säger han.

Trots den klara segern tycker inte Eriksson att laget var riktigt på tå i värmen. Överbetyg i hemmalaget får säkra mittbacksparet Johan Eriksson och Marcus Kenttä samt Björn Rosén som inledde målskyttet redan efter två minuters spel.

Mål: Björn Rosén, Gustav Larsson, Glen Rickard.

Nora-Pershyttan–ÖSK Ungdom 3–1 (0–1)Nora-Pershyttan tog en riktigt viktig seger i bottenstriden. Men de tre poängen satt långt inne mot särklassiga jumbon ÖSK Ungdom.

– Vi gjorde ingen bra första halvlek, det kändes som att vi tog för lätt på det. Vi fick höja rösten i omklädningsrummet i paus, och sedan gjorde jag ett byte och gick ner på trebackslinje, säger Noras tränare Mårten Eriksson.

Brasilianaren Anderson svarade för ett klassmål fram till 3–1 när han tog sig in från vänsterkanten och curlade in bollen.

– Han är lite för bra för den här serien, säger Eriksson.

Anderson får beröm, precis som inhopparen Mikael Dahlkvist. Nora klev upp på säker mark, men har en match mer spelad än både IFK Örebro och Öfvre Adolfsberg.

Mål, Nora: Sonny Vestberg, Anderson, Brjar Mostafa, ÖSK: Davide Bracaglia.

Mer läsning

Annons