Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: IFK Örebro gick på knock

I kväll spelades fyra matcher i division 4. IFK Örebro, som blandat och gett under säsongen, besegrade Latorp med bravur.

Annons

Adolfsberg–Yxhult 1–2 (1–2)Ett intressant möte, där Adolfsberg siktade på att få kontakt med den absoluta toppen, tog sin plats på Lugnets IP. Hemmalaget inledde bäst, och tog tidigt ledningen. Men Yxhult svarade illa kvickt. Notoriske målskytten Per-Åke Åström nätade dubbelt inom loppet av ett par minuter.

– Vi hade ett jätteläge att göra 2–0, som vi dessvärre missade, säger Adolfsbergs tränare Magnus Carlsson.

Yxhult greppade initiativet ett kort tag, innan Adolfsberg hämtade sig och började pressa på för en kvittering.

– Yxhult skapade kanske en halvchans i andra halvlek, max, medan vi bland annat hade ett ribbskott.

Adolfsberg kämpade hela vägen, utan att lyckas utjämna. Tre nya poäng till Yxhult.

– Kan vi spela ut serieledaren så här är det väldigt bra. Sedan är det kanske en del detaljer som måste förbättras, säger Magnus Carlsson.

Mål, Adolfsberg: Daniel Wångblad. Yxhult: Per-Åke Åström 2.

IFK Örebro–Latorp 5–2 (2–1)IFK Örebro har stundtals haft problem med målskyttet. Mot Latorp satt dock de offensiva bitarna på plats. Man gick fram till 2–0 på drygt tio minuter.

– När Latorp fick dit 2–1 blev det lite stirrigt, säger IFK-tränaren Mikael Kindgren.

Det här var, hur som helst, däremot IFK:s match. Hemmalaget gjorde det så psykologiskt viktiga 3–1-målet nästan omedelbart efter paus.

– En hörnvariant som vi tränat på. Kul att se den lyckas.

Latorp hade sedan inte mycket att säga till om. IFK satte både 4–1, samt 5–1. Gästerna reducerade sent. Men segern var aldrig hotad på något sätt.

– Vi gjorde en fantastisk match, nästan rakt igenom. De hade knappt ett skott på mål i andra halvlek, säger Kindgren, och lyfter fram Pontus Karlström, som hittade nätet tre gånger.

– Roligt att det lossnade för honom. Vi spelade en väldigt fin offensiv fotboll, säger Mikael Kindgren.

Mål, IFK Örebro: Pontus Karlström 3, Hiwa Mohammadi 2. Latorp: Niklas Boström, Axel Anhammer.

Marieberg–Nora-Pershyttan 1–4 (1–1)Nora missade en straff i upptakten borta mot Marieberg. Det blev kostsamt för laget. Jumbon gjorde i stället 1–0 i samband med en fast situation.

– Vi startade inte särskilt bra. Det såg lite oengagerad ut till en början, säger Nora-tränaren Mårten Eriksson.

Gästerna kunde däremot kvittera genom Brjar Mostafa, som drog nytta av en frisparksvariant.

– Marieberg var bra med så länge de orkade. Men det kändes som att vi var starkare i andra halvlek.

Nora drog ifrån efter paus, trots en lite halvskakig inledning där Marieberg hade bud på en straffspark, och malde ned sina motståndare. 2–1 kom efter dryga kvarten, och sedan var det inget snack. Mostafa och Naj Karlsson blev båda tvåmålsskyttar, något som lyfter Nora närmare tabelltoppen.

– Visst, det står 4–1 i protokollet, men det var inte 4–1 sett till spelet. Vi har haft problem att föra spelet mot lite sämre motstånd, medan vi gjort mycket bättre prestationer mot lag som Karlslund och Forward, säger Mårten Eriksson.

Mål, Marieberg: Felix Liedström Kvelland. Nora: Brjar Mostafa 2, Naj Karlsson 2.

Laxå–Vretstorp 1–3 (0–1)Matchen inleddes lite avvaktande. Vretstorp tog dock tag i skeendet efterhand, något som gjorde att man även tog ledningen genom Glen Rickard.

– Det var trevande först. Sedan var det vi som höll i taktpinnen, och hade fördel efter första halvlek, säger Vretstorps tränare Conny Eriksson.

Vretstorp kom ut starkt efter vilan. Gästerna var hänsynslöst effektiva och drog iväg till 3–0.

– Alla våra mål blev till tack vare djupledsspelet. Vi slog bollarna igenom deras backlinje.

Laxå fick in en reducering, då ungefär kvarten återstod och skapade en viss nerv. Vretstorp höll dock undan, och är alltjämt obesegrat.

– Vi var bättre sett till helheten, även om vi kanske backade hem lite väl mycket på slutet. Det gäller att försöka hålla i den här trenden fram till uppehållet nu, säger Conny Eriksson, och berömmer Glen Rickards insats.

Mål, Laxå: Jhonatan Rickard. Vretstorp: Glen Rickard 2, Martin Öh.

Mer läsning

Annons