Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Kryss i toppmötet

I dag spelades fyra matcher i division 4. Latorp och Adolfsberg, som båda slåss i det övre tabellskiktet, delade på poängen på Björkvallen.

Annons

Yxhult–Marieberg 3–1 (2–0)

Serieledaren, med god form, mot jumbon, som inte tagit någon poäng, på Hällabrottets IP. Upplagt för en enkel hemmavinst på pappret, kanske, men i praktiken blev skeendet annorlunda.

– Vissa trodde kanske att det skulle vara stor klasskillnad mellan lagen, att vi skulle vinna med jättestora siffror. Marieberg stod däremot upp bra, säger Yxhults tränare Jörgen Gustafsson.

Yxhult var, hur som helst, bättre i första halvlek och tog ledningen när ungefär 20 minuter spelats, då notoriske målskytten Per-Åke Åström nätade. Samme man tryckte sedan dit 2–0 precis före paus.

– Vi hade mer chanser än dem till en början och ledde rättvist.

Förhandsfavoriten gjorde även 3–0, och såg ut att gå mot en enkel trepoängare. Marieberg väckte dock lite nerv i matchen, efter att ett skott träffat Yxhult-backen Erik Brandts ben och letat sig in i nätet. Gästerna försökte hitta ytterligare en reducering, utan att lyckas.

– Det var jämnt i andra halvlek, och Marieberg kämpade på. Jag är väldigt glad över att vi vann på nytt. Vi har ett gott självförtroende i gruppen, säger Gustafsson, och berömmer mittbacken Brandts insats.

– Han glänste mer än de andra.

Mål: Yxhult: Per-Åke Åström 2, Hecha Khalifazada. Marieberg: Självmål.

Vretstorp–IFK Örebro 3–2 (1–1)IFK Örebro öppnade starkast, förde spelet och tog även ledningen. Redan i den femte minuten gjorde Robin Wiklund 1–0. Gästerna fortsatte sedan att skapa möjligheter, medan Vretstorp fick jobba i uppförsbacke.

– Det var fördel IFK i början. Vi var inte riktigt där, säger Vretstorp-tränaren Conny Eriksson.

Hemmalaget höjde sig en aning, och blev bättre ju längre den första halvleken led. Glen Rickard lyckades, i samband med en tilltrasslad situation, sätta kvitteringsbollen.

– Vi kom in i det betydligt mer efter paus.

Vretstorp styrde händelseförloppet, något som snabbt även gav utdelning. Hemmalaget nätade dubbelt upp, 3–1 kom med kvarten kvar, och hade bud på fler mål. I slutsekunderna reducerade IFK, men det var aldrig någon fara på Vretstorp-taket.

– Det är skönt att ha spelat de här sju första matcherna utan att ha förlorat. Då kan man ha råd att få stryk någon gång, och trots det vara med i toppen, säger Eriksson.

Mål: Vretstorp: Glen Rickard, Jerry Wiberg, Martin Öh. IFK Örebro: Robin Wiklund, Mirsad Tahirovic.

Latorp–Adolfsberg 1–1 (0–0)Två lag med likvärdiga ambitioner i sikte – att hänga på toppduon Yxhult och Vretstorp i en haltande tabell – drabbade samman i kväll. Men den på förhand intressanta tillställningen mellan Latorp och Adolfsberg levde inte upp till förväntningarna.

– Det var en ganska så dålig fotbollsmatch, säger Latorps tränare Julian Lundberg.

Efter en jämn första halvlek, föll målen efter pausvilan. Adolfsberg tog ledningen, vilket fick fart på Latorp.

– Vi blev faktiskt bättre efter att vi hade släppt in 0–1, vaknade till och började skapa fler chanser.

Latorp kvitterade slutligen med ungefär tio återstående minuter. Sebastian Lööws inlägg hamnade hos Niklas Boström, som räddade en hemmapoäng.

– Lööw gjorde en kanonmatch. Det var starkt att kunna resa oss, agera och kvittera, men i dag kom vi ändå inte riktigt upp i nivå, säger Lundberg.

Mål: Latorp: Niklas Boström. Adolfsberg: Daniel Wångblad.

Pars–Laxå 3–3 (0–3)

Laxå äntrade Universitetets fotbollsplan med dunder och brak. Bortalaget stormade fram till 3–0 redan innan klockan hunnit ticka fram till 20 minuter.

– Det kändes som att vi gav bort målen, säger Pars tränare Jan Karlström.

I paus la Pars om en hel del i sin taktik - och det gav resultat. Man tryckte tillbaka Laxå, som uppträdde nervöst, och kom till möjligheter på löpande band. Gästernas försvar förmådde inte att stå emot, utan släppte i stället in tre mål och fick nöja sig med oavgjort.

– Vi jobbade på, och märkte att det inte var något bra lag vi mötte. Visserligen kvitterade vi och slet hårt, men det var ändå som att vi förlorade två poäng i stället för att vi vann en, säger Karlström.

Det var, av förståeliga skäl, verkligen inga muntra tongångar i Laxå efter slutsignalen.

– Bara surt. Det här var andra matchen i år som vi tappade en tremålsledning i. Lika bra som vi var i första halvlek, lika dåliga var vi sedan i andra. Vi tog inte kampen, säger en besviken Laxå-tränare i Christian Bichis.

Mål: Pars: David Gustafsson 2, Sebastian Jyttner. Laxå: Hampus Lind 2, Jimmy Pihlström.

Mer läsning

Annons