Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Pars tog första segern

Händelserik kväll i "Närkes allsvenska".
Bland annat tog Pars sin första seger för säsongen.  
Läs samtliga referat från fredagens matcher här.

Annons

Pars FC–Öfvre Adolfsberg 5–1 (1–0)Det dröjde till den sjunde omgången. Men nu vet Pars hur det känns att vinna i division fyra. Förklaringen? Laget fick äntligen träna på fullstor plan uppe på Universitet.

– Tidigare har vi bara kunnat spela på femmanna-planer. Då går det inte att träna på taktiska saker som man sedan kan jobba med på matcherna. Det fick vi nu och spelarna tog verkligen till sig det vi hade pratat om. Synd bara att vi inte kunde bedriva de här träningarna i mars , säger tränaren Jan Karlström.

Dagen till ära ville han så klart hylla hela laget. Men ändå är det en spelare som sticker ut lite extra: 17-årige mittbacken Hariwan Mohammad Abdullah.

– Han visar upp en imponerande jämnhet varje match och är otroligt stabil trots sin unga ålder, säger Karlström.

Mål, Pars FC: David Gustavsson 2 (varav ett på straff), Daniel Lundmark, Sebastian Jytter. Öfvre Adolfsberg: Viktor Nilsson.

Real Örebro–Yxhult 0–3 (0–1)Klar seger och fortsatt serieledning. Då sågade Yxhults tränare Jörgen Gustafsson sitt lag – för prestationen.

– Det är frustrerande att se när man vet att vi kan så mycket bättre. Det var nog omgångens sämsta fotbollsmatch, säger han.

Värmen och ett vildvuxet gräs bidrog till att hålla nere tempot och passningskvaliteten.

– Real lyfte långt och skapade inte så mycket. Även om vi bara ledde med ett mål så kändes det att vi skulle vinna bara vi gjorde det vi skulle.

Hecha Khalifazada gjorde två mål och tillhörde matchens verkliga förgrundsfigurer. Precis som debuterande innermittfältaren Andreas Karlsson.

Mål, Yxhult: Hecha Khalifazada 2, Mohamed Hussein.

FC Assyriska–Nora-Pershyttan 4–2 (2–2)Hemmalaget började inte bra och fick verkligen jobba för att komma in i matchen. Men med brassarna Marcelo Barbosa Lins da Silva och Bruno Zanelli Consilieri är ingenting omöjligt. Marcelo dominerade mittfältet och gjorde ett mål. Yttern Bruno Zanelli Consilieri gjorde övriga tre mål, varav två på straff.

– De höjer nivån, absolut. Marcelo var matchens spelare den här gången, säger lagkaptenen Ali Reda som också var nöjd med kvalitetshöjningen efter paus.

– Vi visade att vi är ett helt annat Assyriska än i första halvlek. Det här ska vara vår hemmaborg och den inställningen hjälpte oss, säger han.

Mål, Assyriska: Bruno Zanelli Consilieri 3 (varav två på straff, Marcelo Barbosa Lins da Silva. Nora-Pershyttan: Criss Henriksson 2.

Marieberg–Latorp 0–2 (0–0)Nollpoängaren Marieberg stod emot topplaget Latorp – i 83 minuter. Sedan släppte hemmalaget till en omställning, och Andreas Tranquist spräckte nollan med ett kanonskott. Sex minuter senare punkterade Latorp också matchen.

– Fotboll är ett spännande spel ... Vi hade 80 procent av bollinnehavet och skapade massor, men en sådan här match kunde ändå ha slutat hur som helst, säger Latorpstränaren Julian Lundberg som i andra halvlek befordrade 17-årige talangen Anton Ericsson till lagkapten.

– Han gick in på sin fjärde position för säsongen i dag, med ett fantastiskt mittbacksspel. Det är jättekul att se en ung kille osm spelar så moget, det är jätteimponerande. Han kan bli en riktigt stor spelare.

Adolfsberg–Vretstorp 4–4 (3–2)

Mål, Latorp: Andreas Tranquist, Linus Bernström.Det svängde rejält om fredagskvällens toppmöte på Lugnets IP.

Adolfsberg gjorde 1–0 på hörna efter 50 sekunder, 2–0 i femte minuten och 3–0 i tionde. Låg sedan på för fler mål.

– Vi kunde ha gjort två-tre till, men efter 20 minuter gick vi ned oss några procent och bjöd in dem i matchen igen, säger Adolfsbergs tränare Magnus Carlsson.

Vretstorp, som ruskade om i elvan efter chockstarten, tackade och tog emot.Marcus Kenttä, som inlett som mittback men klivet upp på mittfältet, reducerade i 40:e. Adolfsbergsmålvakten Daniel Sörbye räddade sedan förvisso en straff i 43:e – men Gustaf Larsson satte ändå nästa reduceringsmål i nästa anfall.

Och i andra halvlek fullbordade Vrestorp vändningen. Gick upp till 4–3 – men tröttnade.

– Orken tröt i värmen, och Adolfsberg har många kvicka och snabba spelare. Dessutom gick Kenttä sönder, han fick åka iväg och röntga ena knäet nu efter matchen, säger Vrestorps tränare Conny Eriksson.

16-årige Ergin Bajrami, bäst på planen, satte kvitteringsmålet, och sista minuterna låg Adolfsberg på för ett segermål.

– Vi pumpade på, hade en nick från nära håll som bara var någon centimeter från att gå in. Det känns tungt att tappa 3–0, men skönt att kvittera även om vi ville ha tre poäng, säger Carlsson.

Mål, Adolfsberg: Ergin Bajrami 2, Benjamin Noorzay, Fredrik Larsson. Vretstorp: Jerry Wiberg 2, Marcus Kenttä, Gustav Larsson.

Mer läsning

Annons